DeFacto sürdürülebilir koleksiyonları ile su kaynaklarını korurken suyun temiz kullanımına dikkat çekiyor

DeFacto sürdürülebilir koleksiyonları ile su kaynaklarını korurken suyun temiz kullanımına dikkat çekiyor

Bu haber 14235 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Dünya genelinde modanın fijitalleşme ve sürdürülebilirlik yolculuğuna ivme kazandıran markalardan biri olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren DeFacto, kendi lokasyonlarında su verimliliği elde etme ve üretimde su kullanımını azaltmanın yanı sıra bireylerin de karbon ayak izini azaltmalarına destek olacak koleksiyonlar tasarlıyor. DeFacto, 18 Eylül’de kutlanan “Dünya Su İzleme Günü” dolayısıyla, su kirliliği ve yerel su kaynaklarının denetiminin önemine dikkat çekiyor.

Hem üründe hem tesiste daha az su kullanımı

Son 3 yılda 3,5 milyon adet su tasarruflu ürün için yaklaşık 35 binton su tasarrufu elde eden DeFacto, her bir ürün için 2021 yılına geldiğinde 10,9 litre su tasarrufu sağlayarak su kullanımını 2019’dan bu yana %36 oranında azalttı. 

Ayrıca genel müdürlükte kişi başı su tüketim yoğunluğunu 2016 ‘da kişi başı 17,42 metreküpten 2021 ‘de 10,84 metreküpe düşüren şirket, 1 kişinin su tüketim yoğunluğun da yüzde 38’lik bir azalma sağladı.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni 2014 yılında imzalayarak perakende sektörüne örnek teşkil eden marka, kendi tesislerinde kaynak kullanımını azaltırken üretim tesislerinde atık su konusunda da gerekli önlemlerini alıyor. Sürdürülebilir koleksiyonlarıyla müşterilerine de çevreye duyarlı tüketim imkânı sunmayı amaçlıyor. 

DeFacto 

2005 yılında kurulan DeFacto, global moda markası olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. 33 ülkede 500’ü aşkın mağazada tüketiciyle buluşan DeFacto, online operasyonlarıyla birlikte 93 ülkede varlık göstermektedir. Hazır giyim sektörünün öncüleri arasında yer alan DeFacto, global bir moda markası olmakla birlikte aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. DeFacto Teknoloji çatısı altında 250 kişilik developer takımı ile omni-channel teknolojilerinin altyapılarını üretmektedir. 2019 yılında dünya genelinde bir ilke imza atarak oluşturduğu Akıllı Mağaza’yı takiben, fiziki ve dijital perakende deneyimini birlikte sunan fijitalleşme stratejisinin çıktısı DeFacto Fijital Mağaza konseptini hayata geçirmiştir. Tüketici talep ve beklentileri doğrultusunda hareket eden marka,DeFacto COOOL, DeFacto FİT, DeFacto Modest, DeFacto LIFE, DF Plus, Fall in Love alt markalarını dünyanın dört bir yanındaki müşterileriyle buluşturmuştur. DeFacto aynı zamanda, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni baz alarak Global Compact ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı ve Better Cotton Initiative üyesi olarak hem toplumsal hem de çevre alanındaki taahhütlerini kararlılıkla yerine getirmektedir. Marka 2022 yılında 6. Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaşmıştır.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER