Balparmak Arıcılık Akademisi Sürdürülebilir İş Ödülleri’nden Ödülle  Döndü

Balparmak Arıcılık Akademisi Sürdürülebilir İş Ödülleri’nden Ödülle Döndü

Bu haber 1186 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Balparmak Arıcılık Akademisi Sürdürülebilir İş Ödülleri’nden Ödülle Döndü

 

Balın, arıların ve arıcılığın geleceği için sürdürülebilir projeler hayata geçiren Balparmak, bu yıl 9’uncusu düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “Sosyal Etki-İnsan Odaklı” kategorisinde Balparmak Arıcılık Akademisi ile ödülün sahibi oldu.

 

Her yıl Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen ve Türkiye’de sürdürülebilir gelecek hedefi ile yeni ekonominin örnek lider kurumlarının ödüllendirildiği Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin kazananları 18 Ekim akşamı düzenlenen bir törenle açıklandı. Finale kalan projeler, 15 kategoride 51 kişilik jüri kurulu tarafından zorlu bir değerlendirme süreci sonucu belirlendi ve 35 proje ödüle layık görüldü. Balın, arıların ve arıcılığın geleceği için sürdürülebilir projeler hayata geçiren Balparmak, Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “Sosyal Etki-İnsan Odaklı” kategorisinde finale kalan 24 proje arasında Balparmak Arıcılık Akademisi ile ödüle layık görüldü.

 

Balparmak’ın 2018 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde kurulan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (ERDB) katkılarıyla kurduğu Balparmak Arıcılık Akademisi, arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı, kırsal kalkınma bölgelerindeki kadınları ve gençleri sektöre kazandırmayı ve balın yanı sıra arısütü, polen, propolis gibi katma değerli arı ürünleri üretiminin artırılmasına destek olmayı hedefliyor. Akademideki uzman akademisyenler; arı yaşamı ve biyolojisi, koloni bakımı ve yönetimi, arı hastalıkları, ana arı üretimi, arı ürünleri üretimi, arıcılık ekipmanları, regülasyonlar, nektarlı bitkiler gibi arıcılık mesleğinde kaliteli üretimin sağlanması ve mesleğin sürdürülebilir olmasını sağlayan en temel konularda eğitimler veriyor. Sınıf eğitimleriyle eş zamanlı olarak, gezici eğitim aracıyla verilen eğitimlerle bal ve katma değerli arı ürünlerinin üretimi uygulamalı olarak gösteriliyor ve mevcut arıcıların da bilgileri güncelleniyor. Balparmak Arıcılık Akademisi web sitesi üzerinden verilen uzaktan eğitimlerle ise isteyen herkese arıcılık konusundaki temel bilgilere her zaman ulaşma imkânı sunuluyor. 

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER