Adel Kalemcilik’e yeni genel müdür

Adel Kalemcilik’e yeni genel müdür

Bu haber 2208 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

2016 yılından bu yana Anadolu Grubu bünyesinde Anadolu Restoran İşletmeleri Ltd. Şti.’nin genel müdürlük görevini yürüten Oğuz Uçanlar, 1 Ocak 2023 itibarıyla Grubun bir diğer şirketi olan Adel Kalemcilik’e genel müdür olarak atandı.

 

1969 yılından bu yana Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Adel Kalemcilik’te üst düzey atama gerçekleşti. Perakende sektörünün deneyimli yöneticilerinden Oğuz Uçanlar, Adel Kalemcilik’e genel müdür olarak atandı. Turizm ve perakende sektöründe çeşitli kademelerde 25 yılı aşkın deneyimi olan ve bu süre içinde farklı pozisyonlarda yöneticilik yapan Oğuz Uçanlar, Anadolu Grubu bünyesinde ise 9 yılı aşkın bir tecrübeye sahip. Uçanlar, 2016 yılından bu yana Anadolu Restoran İşletmeleri (McDonald’s Türkiye) Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

 

Oğuz Uçanlar Kimdir?

Oğuz Uçanlar, Boğaziçi Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Michigan Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yaptı. Profesyonel kariyerine 1999 yılında Ayvaz Endüstriyel Mamüller San. ve Tic. A.Ş.’de Marka Müdür Yardımcısı olarak başlayan Uçanlar, İhracat Satış Direktörü olarak ayrıldığı Ayvaz Endüstriyel Mamüller’den sonra Alarko Grup Şirketleri Turizm Grubu’nda, PricewaterhouseCoopers İstanbul’da ve Booz Allen Hamilton Chicago’da yöneticilik yaptı. 2006 yılında Spaforever Chicago Illinois’i kuran Oğuz Uçanlar 2011-2013 yılları arasında Bain & Co. İstanbul’da Müdür olarak görev aldı. Oğuz Uçanlar, 2013 yılında Anadolu Grubu’nda Perakende Direktörü olarak göreve başladı. Ardından, Anadolu Restoran İşletmeleri Ltd. Şti.’nde Operasyon Direktörü ve Genel Müdürlük görevlerini yürüttü.

Adel Kalemcilik

Türkiye’de kırtasiye denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen Adel Kalemcilik, sektördeki 54. yılını kutluyor. 1969 yılında Anadolu Grubu bünyesinde faaliyete geçen Adel Kalemcilik, kurulduğu günden bu yana dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile yürüttüğü iş birliğini ortaklığa dönüştürmüş ve Türkiye’ye değer katan yatırımlarını ara vermeden sürdürmektedir. Adel Kalemcilik, 27 senedir Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Çayırova’da 36 bin metrekare üzerine kurulu üretim tesisyle Adel Kalemcilik, kâğıt ürünleri haricinde gerek üretim miktarları gerekse ürün çeşitliliği açısından Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi konumunda ve 40’ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. 

Temmuz 2015’te Çayırova’daki yeni üretim tesisine taşınan Adel Kalemcilik, 4.000’e yakın kırtasiye ürün çeşidi ile Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Max, Panfix ve Citizen gibi kırtasiye markaları ile Sluban, Playgro gibi oyuncak markalarının pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor. Aynı zamanda şirket, TRT ile yaptığı lisans anlaşması ile yayınlanan 6 çizgi filmin oyuncak ve kırtasiye lisans haklarını da elinde bulunduruyor.

“Kendi çocuklarımıza kullandırmayacağımız hiçbir ürünü piyasaya sunmuyoruz” felsefesiyle hareket eden Adel Kalemcilik, yılda ortalama 40 bin ürün güvenliği ve kalite testi gerçekleştiriyor. 

Adel Kalemcilik, Özünde barındırdığı “İyilik” değerinden beslenen ve Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar ulaşmayı hedeflediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları içinde yer alan İklim Eylemi ve Nitelikli Eğitim alanlarında “İyilik Ağacı” çatısı altında topluma fayda sağlayan çok sayıda sponsorluk ve kurumsal sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.



ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER