Markanın Sessiz  Kahramanları

Markanın Sessiz Kahramanları

Bu haber 4363 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Perakende  Market seçimimizde  lokasyon, fiyat,   Mağazanın ışıklandırması, Markaların bulunurluğu,  ürün çeşitliliği,  hizmet kalitesi   gibi  birçok  kriterimiz bulunmaktadır.

Gülçin Şafak

Perakende Danışmanı & Öğretim Görevlisi

Satın alacağımız  ürün  seçimindeyse  Ürün Markası, Kalitesi, Fiyatı   kararımızı ve alışkanlıklarımızı  etkileyen  faktörler. Bu arada  bir faktör daha var ki  bu faktörden bahsetmek istiyorum.    Ürünün ambalajı. .

Sektörde sadece ambalaj tasarımı  ve ambalajı nedeni ile  tüketiciye deneme fırsatını dahi  yaratamayan  birçok Marka  var  ve bu ürünleri raflardan almak hiç  içimizden  gelmemiş olabilir.  Ya da yıllardır kullandığımız  bir markanın muadil ürününe  şık ve albenisi  olan     ambalajı  nedeni ile şans  vermiş olabiliriz. Belki sizlerin de  anılarınızda yeni ürün lansmanı  için maliyetli  PR çalışması yapıp, ambalajı nedeni ile  müşteriyi  ikna edememiş, ürünü tutunduramayan  firmalar vardır.

Bu nedenle  Ürün Ambalajı;   tasarımı, renkleri  müşteride uyandırdığı his ile  Müşteri ile ürün arasındaki ilk bağdır. Müşteri satın alma kararını verirken  ambalaj ile  ilk bağını kurar. Bu nedenle  Ambalaj  Markanın yüzüdür. Öyle ki,  hızla alışveriş yaparken bazen ambalajı kafamızda belirir ve bu fotoğraflama ile hızlıca ürünümüzü  alır çıkarız. Ambalaj  hafızamızda  bir yerlerde Marka ile eşleşmiştir.

Ambalaj sektöründe  şu gerçeği  de gözden kaçırmamalıyız.  Reyon aralarında  dolaşırken bize hoş gelen tasarım  ambalajı  bize ürünü almak üzere bu kadar  ikna edici iken hangimiz  ürünün ambalajının  nerede yapıldığı, tasarımının kimler tarafından hazırlandığını  merak ediyor veya araştırıyoruz?  Oysa ki bu ambalajlar hergün içtiğimiz sütün  kutusunda, çocuğumuza yedirdiğimiz  çikolata paketinde ya da elimizi yıkadığımız sabun şişesinin üzerinde.

İşte  bu nedenle Ambalaj  Sektörü için  “Markanın  Sessiz  Kahramanları”  ünvanını vermek istiyorum.

Burada Markaların  64  yıldır sessiz  sedasız yüzü olan  ambalaj sektörünün ses getiren güçlü  bir Kahramanından bahsetmek istiyorum.  “Yılpar Ambalaj”

Firma  1959  yılında  Türkiye’ de ilk yapışkanlı Etiket üretimini yapan firma olarak faaliyetine başlamış,  halen Esnek Ambalaj sektöründe  Yurt içi ve Yurt dışında birçok  Markanın ambalajını yapmaktadır.   Tam 64 yıldır bir işin sürdürülebilmesi ne kadar kıymetli.

Özellikle  Perakende Sektöründe son   15  yılda  organik ve inorganik  büyüme  modelini  hepimiz  iyice benimsedik.  Şirket birleşme ve satın alma  haberleri   artık kulağımızda  çok aşina olduğumuz konuşmalar. Firmalar   bilgi ve finansal güçlerini birleştirerek şirket birleşmeleri  ya da Finansal Ortak alarak  hedeflerini gerçekleştirme  stratejisi içerisine giriyorlar.

Yılpar Ambalaj   64  yıldır  bilgi ve birikimi ile sektöre ses getirecek   hedeflerini gerçekleştirmek üzere   Taxim Capital ile  Ortaklık yapmış,  İzmir  Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Modern ve son versiyon Baskı Makineleri ile  Markaların  Sessiz ama derinden etkileyici   Kahramanı  olarak  yoluna devam etmektedir.


ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER