Kâğıdın Olduğu Her Yerde Sontaht var

Kâğıdın Olduğu Her Yerde Sontaht var

Bu haber 5846 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Son taht kâğıtçılık Genel Müdürü Soner Tahtacı’yla üretim bandındaki ürünler hakkında ve firmayla ilgili bir röportaj geçekleştirdik. Kağıtçılık sektöründe 25 yıllık deneyime sahip Soner Tahtalı başarı hikâyesini bizlerle paylaştı.

Perakende Gazetesi: Firmanızı tanıyabilir miyiz?

Soner Tahtacı: Genç ve yeniliğe açık bir şirketiyiz. Her sektörün özelliklerine göre özel kâğıt üretiyoruz.

Perakende Gazetesi Kuruluş hikâyesinden bahsedebilir misiniz?

Soner Tahtacı: 25 yıllık profesyonel iş hayatından istifa ederek kendi şirketimi kurdum. Genel Merkezimiz İstanbul Kâğıt piyasasının kalbi olan Zeytinburnu Topkapı Matbaacılar Sanayi sitesinde üretim yapmaktayız.  

Ağustos ayında İkitelli OSB bölgesinde üretim kapasitemizi artıracak bir fabrikaya geçmiş olacağız. Genel Merkezimiz ve bazı ürünlerimizin tedarik zinciri yine Zeytinburnu Matbaacılar lokasyonundan olacak.

Perakende Gazetesi: Markanızı diğer rakiplerden ayıran özellikleri nelerdir?

Soner Tahtacı: Markamızın en büyük avantajı müşteri memnuniyetini odaklanmaktır. Müşterilerimiz markamızı büyütüyor. Biz satış odaklı değil, fayda ve memnuniyet odaklı bir şirketiz. Birinci önceliğimiz müşteriyi doğru anlamak ve doğru hizmet vermektedir.

Perakende Gazetesi: Güçlü yanlarınız, zayıf yanlarınız?

Soner Tahtacı: 25 yıllık bir Sektör deneyimimiz var. Kâğıttın DNA’sını çok iyi biliyoruz. Tabi bu da sektöre farklı bir bakış açısını sağlıyor.  

Teknolojiye sürekli yatırımlar yaparak şirketi global bir marka seviyesine çıkarma hedefine odaklanmış bulunmaktayız.

ARGE ekibimiz var. Bu yıl Kalite Kontrol birimimizin içine Laboratuvar kuracağız. Kâğıtın bütün DNA’sına özgü çalışmalar yapıyoruz. Kadromuz çok genç ve kalifiye personellerle çalışıyoruz.

Perakende Gazetesi: Sektörde Üretim Yapan Rakipleriniz kimler?

Soner Tahtacı: Küresel bir ekonomi de kimin rakip olduğu artık hiç fark etmiyor. Yanı başımızdaki firma da rakip olabilir. 45-50 yıllık firmalarda rakip olabilir. Çin menşei firmalarda rakip olabilir. Rakiplerimize hiç odaklanmıyoruz. Biz sadece kendimize odaklanmış bulunmaktayız. Yurtiçi ve yurtdışı fuarları takip ediyoruz. Sektörün geleceği ile ilgili araştırmalarda bulunuyoruzr. Tüketici davranışlarındaki değişimler ile sektörde de değişim yaşanıyor. Ve bu değişimi rakiplere bakarak değil, kendimizi sürekli güncelleyerek müşterilerimize tam hizmet veriyoruz.

Perakende Gazetesi: Büyüme hedefleriniz nelerdir?

Soner Tahtacı: Biz 3-5-10-15 yıllık stratejik hedeflerimizi yazılı olarak belirledik.

Önceliğimiz şirketimizin kurumsal alt yapısını tamamlamak. Bunun için Uluslararası bir danışmanlık şirketi ile görüşmelerimiz devam ediyoruz.

Stratejik hedeflerimizden bir tanesi Borsaya açılmak- Halka arz olmak ve en büyük stratejik hedefimiz dünya markası olmak. Bunun için küresel markalarla direk temasındayız. Adım adım hedeflerimizi, hayallerimiz gerçekleştirmek için yolumuza devam ediyoruz.

İhracat yapıyor musunuz? Hangi pazarlarda varsınız?

Soner Tahtacı: İhracat alt yapımızı 2022 yılında tamamladık. Şu anda 5 ülkeye aktif olarak ihracat yapıyoruz. 2023 ciromuzun % 65’i ihracattan geldi.

Perakende Gazetesi: Üretim Bandındaki Ürünlerinizden bahsedebilir misiniz?

Soner Tahtacı: Odaklandığımız ana sektörler var. Özellikle Tekstil, Dijital Baskı, Gıda, Alüminyum ve Metal sektörlerine odağımızı vermiş bulunmaktayız ve sektörlere hitap eden ürünler üretiyoruz.

Her sektörün kullanmış olduğu kağıtlar üretmekteyiz. Örnek olarak; Tekstil sektöründe dijital ve paketleme kağıtları, Alüminyum sektöründe koruyucu özellikleri yüksek olan kağıtlarımız var.  Gıda sektöründe ise paketleme ve Ambalaj kâğıtlarımızla hizmet vermeye devam ediyoruz. Yani kısacası Kâğıdın olduğu her yerde BİZ varız. 

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

30AĞUSTOS-4 BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER