Ak Gıda'dan Yeni Üretim Tesisi!.

Ak Gıda'dan Yeni Üretim Tesisi!.

Bu haber 14676 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Türkiye’de 5 üretim tesisi ve günlük 4 bin 500 ton süt işleme kapasitesiyle süt ve süt ürünleri sektörünün öncülerinden Ak Gıda, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) bulunan 32 bin metrekare kapalı alanda, günlük 900 ton süt işleme kapasiteli Gürsüt’e ait üretim tesisini satın aldı. 

Yeni peynir üretim tesisinde; kaşar peyniri, beyaz peynir ve süzme peynirin yanı sıra geleneksel olmak üzere farklı peynir çeşitlerinin de üretilmesi planlanıyor.

“İçim markasıyla peynir kategorisinde büyümeye devam”
Yeni tesisin, üretim kapasitesini artırmada ve şirketin büyümesinde önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Ak Gıda Başkanı Ali Sözen şunları aktardı: “32 bini kapalı toplam 55 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren tesisimiz, günlük 900 ton çiğ süt işleme kapasitesine sahip. İki yıl içinde 500’e yakın yeni istihdam yaratarak bölgenin gelişimine katkıda bulunacağız. 4 bini soğuk toplam 8 bin metrekare depolama alanı bulunan tesisimiz, kalite yönetimi bakımından ulusal ve uluslararası standartlara göre hizmet veriyor. Bu yatırımın, İçim markamızla birlikte şirketimizin peynir kategorisinde büyümesine önemli katkılar sağlayacağını öngörüyoruz. Ak Gıda olarak, hedeflerimiz ve geleceğe dönük vizyonumuz çerçevesinde ek yatırımlarla büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Tire’nin çiğ süt üretiminde önde gelen bölgelerden biri olmasının yatırım kararlarında belirleyici olduğunun altını çizen Sözen, “Tesisin, süt üretim bölgelerine olan yakınlığı ve sütün sağımından itibaren çok kısa sürede fabrikaya ulaşacak olmasının yanı sıra, üretim tesisinin organize sanayi bölgesi içinde olması, ürün kalitesine olumlu katkı sağlayacak. TOSBİ yönetiminin yatırım sürecinin başından itibaren olumlu yaklaşımları ve verdikleri destekler de bu bölgeyi tercih etmemizde etkili oldu. Bölgenin süt ürünleri ve sütçülük konularında gelişmiş olmasının, uzman insan kaynağına ulaşmamızı da kolaylaştıracağına inanıyoruz. Yeni yatırımımızla birlikte toplam peynir üretim kapasitemiz artarken ürün gamımız da çeşitlenecek ve bu sayede birçok yerel peynir lezzetini tesisimizde üretebileceğiz” dedi.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER