Türk Peyniri Görücüye Çıkıyor!.

Türk Peyniri Görücüye Çıkıyor!.

Bu haber 14226 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde 18-21 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde Yapılacak olan “Peynir Festivali”nde Türk Peynirleri tüketiciyle buluşmaya hazırlanıyor

tanıtılmasına vesile olarak, sektörün üretim ve satışlarının katlanarak artması ve dünyada hak ettiği yeri alması ana hedeflerimizden biridir.
Tarım ve Orman Bakanlığımız desteği ve himayesinde ülkemizde ilk kez düzenlenecek olan İstanbul Peynir Festivali 18-21 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. 
Her yıl düzenlenerek alanında otorite ve geleneksel hale gelecek olan etkinlik; hem ulusal peynir üreticiliğine büyük destek sağlayacak, hem de ülkemiz peynirciliğinin özellikle uluslararası arenada tanınması için önemli rol oynayacak.

Türkiye'nin Peynir Hazinesi Gün Yüzüne Çıkıyor 

İstanbul Peynir Festivali Türk peynirinin tanıtılması ve dünyaya açılması yönünden büyük önem taşıyor. İlk kez organize edilecek ve 4 gün sürecek olan festivalde pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. İstanbul Peynir Festivali’nde amaçlanan ana başlıklar şöyle; 

Peynir ile ilgili ulusal markaların, lokal üreticilerin, sektörün diğer aktörlerini, akademik kuruluşları, araştırmacı ve yazarları, ilgili kamu kuruluşlarını bir araya getirmek,Festivalin oluşturacağı sinerji ile Peynir Tanıtım Platformu’nun kurulmasına öncülük etmek,Bir araya gelen sektör paydaşlarının bilgi-birikim ve kültürlerinin paylaşımını sağlamak, ilişkilendirmesine yardımcı olmak,Bir peynir ülkesi olan Türkiye’nin bu alandaki gelişimine katkı sağlamak,Sektörle ilgili gelişmelerin ve sorunların ele alındığı ve tartışıldığı bir platform görevi üstlenmek ve ülkemiz peynir sektörünün değerlendirileceği, sorun ve çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı istişare ortamı oluşturmakSağlıklı-kaliteli peynirlerin bilinçli bir tüketici ile buluşturulmasını sağlayarak, kişi başı peynir tüketiminin özendirilmesini ve artmasını sağlamak,2015 verilerine göre 26,8 milyar dolarlık dünya peynir piyasasında Türkiye’nin peynir ihracını artırmaya katkı sağlamak.Peynir ve peynir üretimi-tüketiminin bir kültür olduğunu anlatmak, bu kültürün yaygınlaşmasına katkı sağlamak,Peynir ve peynircilikle ilgili araştırmaları, yayınları teşvik etmek,Lokal üreticileri teşvik etmek amacıyla yeni pazarlara erişmesini sağlamak. Coğrafi patent, tanıtım, iletişim, internet, kurumsallaşma vb. konularda bilinçlenmelerini sağlamak adına seminerler düzenlemek gibi başlıklardan oluşacak.

Geleneksel Hale Gelecek Bir Lezzet Şöleni Oluşturulacak

Tüketiciyle doğrudan temas ve sıcak satış olanağı,Geniş satış olanakları, Konferans, panel ve workshoplar, İkramlar ve tadım alanları,Peynir yapım gösterileri, Bilgilendirici etkinlikler, Peynir sohbetleri, Konser ve yarışmalar, Dev peynir heykelleri, Çocuk aktiviteleri gerçekleştirilecek.

Lezzet Yolcuları İçin Son Çağrı; Peynir Gemisi Harekete Hazır 

Peynir Festivali’nde; 81 ilden yüzlerce firma etkinliğe katılacak. Yöresel peynir türleri tanıtılacak. Yerel markalar standlar oluşturacak. Tanınmış ekran yüzleri festivalde yer alacak. Ünlü aşçılar, gurmeler katılacak. Araştırmacı Yazarlar, Akademisyenler, Kamu kurum ve temsilcileri, Satın almacılar ve 500 bin ziyaretçi festivale katılım sağlayacaklar.

İstanbul Peynir Festivali Etkinlikleri

İkramlar, Festival alanında firmalar tarafından düzenlenecek peynir yapım gösterisi, Sanatçı çalışmaları, Paneller, Gece meşaleli festival yürüyüşü, Konserler, Çocuklara yönelik etkinlikler: Yüz boyama, Hacivat-Karagöz gösterisi Peynir ve peynir kültürü ile yazarların söyleşisi, imza etkinliği Peynir ile ilgili kalite Yarışması, Gurmelerin katılımıyla peynir üzerine sohbet vb.aktiviteler festivale renk katacak.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER