Metro Türkiye’nin Et ve Balık İzlenebilirliği Projesi Altın Pusula’da Ödül Getirdi!

Metro Türkiye’nin Et ve Balık İzlenebilirliği Projesi Altın Pusula’da Ödül Getirdi!

Bu haber 34036 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Hayata geçirdiği sürdürülebilirlik projeleriyle sektöre ilham veren Metro Türkiye, TÜHİD tarafından bu yıl 18’inci kez düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde, “Metro Et ve Balık İzlenebilirliği Projesi” ile UNDP Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Metro Türkiye, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde, tüm tedarik sürecini QR kod etiket sistemiyle kayıt altına alarak et ve balığın yüzde 100 izlenebilirliğini sağladığı “Metro Et ve Balık İzlenebilirliği Projesi” ile UNDP Özel Ödülü’nü kazandı. TÜHİD ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın birlikte belirlediği ödül, UNDP kriterleri çerçevesinde değerlendirildikten sonra Metro Türkiye’ye takdim edildi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliği ile bu yıl sekizinci kez UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) jürisinin değerlendirmeleri sonucu verilen ödülün sahibi olan Metro Türkiye, sosyal, ekonomik ve çevresel konularda büyük fark yaratan projelerle daha fazla kişiye dokunarak sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamayı amaçlıyor.

Ürün izlenebilirliği gıda güvenliğinin önemli koşulları arasında yer alıyor

Gıda güvenliğinin önemli koşulları arasında yer alan ürün izlenebilirliği konusunda gerçekleştirdiği başarılı projelerle sektöre örnek olan Metro Türkiye, Et İzlenebilirliği Projesi ile alışveriş yapanlara hayvanın ne zaman doğduğu, hangi çiftlikte yetiştiği, hangi mezbahada kesildiği ve hangi tedarikçi tarafından paketlendiği bilgilerine ulaşma imkanı tanıyor. Balık İzlenebilirliği Projesi ise Metro Türkiye’den alışveriş yapanların balığın hangi denizde yetiştiği, hangi balıkçı tarafından av ve boy yasaklarına uygun olarak avlandığı bilgilerine erişmesini sağlıyor.

“Gelecek nesiller de lüfer ve kıvırcık kuzu yiyebilsin”

18. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’nde Metro Türkiye’nin çok anlamlı bir ödül kazandığının altını çizen Gıda Kategori Grup Müdürü Mesut Doğukan, “Metro Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz projelerle her zaman insana ve çevreye dokunmayı, sosyal açıdan fark yaratmayı amaçlıyoruz. Tüm bu amaçlarımızı gerçekleştirmek için kendimizi iyi anlatmamız, iletişime önem vermemiz gerekiyor. Bugün Türkiye Halkla İlişkiler Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın birlikte belirlediği UNDP Özel Ödülü’ne sahip olarak iletişimin en güçlü araçlarımızdan biri olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Gelecek nesiller de lüfer ve kıvırcık kuzu yiyebilsin diye hayata geçirdiğimiz projeyle böyle itibarlı bir ödüle sahip olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER