Muratbey inovatif ürünlerini Ulusal Sütçülük Kongresi’nde tanıttı.

Muratbey inovatif ürünlerini Ulusal Sütçülük Kongresi’nde tanıttı.

Bu haber 7735 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

25 – 26 Nisan tarihlerinde İzmir’de gerçekleşen programa Muratbey, D vitaminli ürünleriyle katıldı. Muratbey Ar-Ge ekibi sunumlarıyla üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.

İnovatif ürünleri ile Türkiye’nin ve dünyanın peynir anlayışını değiştiren Muratbey, yenilikçi ürünleri kapsamında her alanda başarılı çalışmalara imza atıyor. İzmir’de bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Sütçülük Kongresi’ne Ar-Ge Merkezi ekibi ile katılım sağlayan Muratbey, D vitamini ile zenginleştirilmiş ürünlerinin detaylarını sektörün uzmanlarına tanıttı.

Kongre kapsamında, Muratbey Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen D vitaminli ürünler Misto ve Plus ailesi tüketicilerle buluştu. Ürünlerin buluşu, inovatif olması ve içeriği hakkında interaktif olarak katılımcılarla paylaşıldı. Muratbey, kongreye katılım sağlayarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge merkezine vermiş olduğu yıllık ödevleri de tamamladı.

Dünyadaki D vitamini eksikliği tehlikesine bütünleşik çözüm

Muratbey Ar-Ge merkezi ekipleri, gerçekleştirdikleri poster sunumunda dünya nüfusunun karşı karşıya olduğu D vitamini eksikliği probleminin ciddiyetine vurgu yaptı. Özellikle kadın ve çocuklarda D vitamini yetersizliğinin yüksek seviyelerde olduğuna değinilen sunumda, D vitamininin gıdalarda çok düşük miktarlarda bulunduğu bilgisi de yer aldı. D vitamini ile zenginleştirilen gıda ihtiyacının önümüzdeki dönemde artacağının değinildiği sunumda, D vitamininin emilimi için vücutta yeterince kalsiyum ve fosfor olması gerekliliğinin altı çizildi.

Muratbey Ar-Ge merkezi ekipleri, kalsiyum ve fosfor bakımından mükemmel bir kaynak olan peynirin D vitamini ile zenginleştirilerek inovatif bir buluşa imza attı. D vitamini ile zenginleştirilen Misto ve Plus ailesi, 100 gramında 5 mcg  ( 200 IU)  D vitamini içeriyor. Bu miktar, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER)’ne göre iki yaş üzerindeki tüm bireylerin günlük D vitamini ihtiyacını yüzde 33 oranında karşılıyor. 

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER