Türk Kozmetik Sektörü, Yabancı Potansiyel Alıcılarla İstanbul’da Buluştu.

Türk Kozmetik Sektörü, Yabancı Potansiyel Alıcılarla İstanbul’da Buluştu.

Bu haber 11656 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) organizatörlüğünde “Beauty Eurasia 2019 Fuarı” ile eş zamanlı olarak alım heyeti programı düzenlendi.

Avrasya’nın en büyük kozmetik fuarı olan “Beauty Eurasia 2019 Fuarı” ile eş zamanlı olarak düzenlenen alım heyeti programı 20 Haziran 2019 tarihinde, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. İKMİB organizatörlüğünde düzenlenen alım heyeti kapsamında Bulgaristan, Arnavutluk ve Ürdün’den katılım sağlayan 16 yabancı firma, Türk firmalarla buluştu. Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren ve gelen heyet katılımcılarına ürünlerini tanıtan 40 Türk firması, yabancı firmalarla karşılıklı ticaret imkanları hakkında yaklaşık 100 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Alım heyeti programı kapsamında İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Adıyaman ve Murat Öztürk ile İKMİB TİM Delegesi Mehmet Uysal fuarı ziyaret ederek, katılımcı firmalara başarılar diledi.

2018 yılı kozmetik sektörü ihracatı 1,13 milyar dolar

Kozmetik sektörünün ihracatına katkı sağlamak amacıyla bu ve buna benzer organizasyonlar ile firmaları desteklediklerini belirten İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “İKMİB olarak kimya sektörümüzün rekabet gücünü artıracak, yeni iş birliği imkanı oluşturacak alım heyeti, yurt dışı sektörel ticaret heyeti ve milli katılımlar başta olmak üzere alt sektörlerimize yönelik bir çok faaliyet organize ediyoruz” dedi. Kozmetik sektörü ihracat rakamları hakkında bilgi veren Pelister, “2018 yılı kozmetik sektörü ihracatımız toplam 1,13 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2018 yılı Ocak-Nisan döneminde kozmetik sektörü ihracatı 359 milyon dolar iken, bu yıl 4 aylık dönemde 365 milyon dolara ulaştı. 2019 yılı 4 aylık dönemde en çok kozmetik ihracatı yaptığımız ülkeler Irak, İran, Birleşik Krallık, Rusya ve Almanya oldu. Bununla birlikte Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ülkeleri de sektörde öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor” değerlendirmesini yaptı. 

2019 yılında gerçekleştirilecek diğer etkinlikler

Bu sene Mart ayında Cosmoprof Bologna’ya, Nisan ayında Beautyworld Middle East fuarlarına milli katılım düzenlediklerini ifade eden Pelister, kozmetik sektörüne yönelik 2019 yılında gerçekleştirilmesi planlanan diğer faaliyetler hakkında şu bilgileri verdi: “Kozmetik URGE projemizin eğitimi olan Pazarlama Teknikleri Eğitimi’ni 31 Mayıs’ta Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirdik. 25-29 Haziran arası Kenya Kozmetik Sektörel Ticaret Heyeti’ni Nairobi’de gerçekleştireceğiz. 26-31 Temmuz arasında Kolombiya’ya iki URGE projemiz kapsamında heyet düzenleyeceğiz. 27-29 Ekim’de Suudi Arabistan / Cidde’de Beautyworld Saudi Arabia fuarına, 13-15 Kasım’da Hong Kong’da Cosmoprof Asia’ya milli katılım düzenliyoruz. 2 veya 3 Temmuz’da Çin’de Pekin Expo 2019 etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türk Günü’ne Türkiye Tanıtım Grubu Türk Kozmetiği: Doğadan Gelen Güzellik Projesi ile katılım sağlayacağız.”

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER