Türk Peyniri Büyük İlgi gördü, Amerikalı Tüketicinin Tadı Damağında Kaldı!.

Türk Peyniri Büyük İlgi gördü, Amerikalı Tüketicinin Tadı Damağında Kaldı!.

Bu haber 31790 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Peynire zekâ katan Muratbey, yenilikçi peynirleriyle ABD’nin en önemli gıda fuarlarından olan Summer Fancy Food Show’a katıldı. 

Yaratıcı çalışmalarıyla Türkiye’nin peynir anlayışını değiştiren Muratbey, 23-25 Haziran 2019 tarihlerinde ABD’nin New York kentinde düzenlenen Summer Fancy Food Show’da yerini aldı. Yenilikçi peynirlerini, dünyanın en büyük gıda ithalatçısı olan ABD’debu yıl içinde ikinci kez sergileyen Muratbey, fuar kapsamında düzenlediği tadım etkinlikleriyle ziyaretçilere peynir ziyafeti yaşattı.

ABD, Türk peynirlerini Muratbey ile sevdi 

Peynirlerinin sadece Türkiye’de değil ABD’de de büyük ilgi gördüğünü söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, “ABD, dünyanın en büyük gıda ithalatçılarından biri. Burgu, Sürmeli, Topi gibi yenilikçi peynirlerimiz ABD’de çok beğeniliyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Burgu peynirimiz de bu ülkede adımıza tescillendi ve bizi çok mutlu etti. Ayrıca 2 yaşın üstündeki tüm bireylerin günlük D vitamini ihtiyacının yüzde 33’ünü sadece 100 gramı ile karşılayan üstelik de çok lezzetli Muratbey Misto ve Plus serisi peynirlerimizin ABD lansmanı da devam ediyor. Bu inovatif peynirlerimiz günlük D vitamini karşılama oranlarıyla, ABD gıda yönetmeliği FDA’ye göre de “mükemmel D vitamini kaynağı” kabul ediliyor. Bu yüzden ABD’de büyük beğeni ile karşılaştık’’ dedi.

Fuarda ayrıca,üretim makinesinden şekline tamamen Muratbey’in keşfi ve inovasyonu olan Burgu peynirini de dünyanın her yerinden gelen binlerce konuğa tattırma şansına sahip olduklarını belirten Erol, ‘‘Peyniri dünya sofralarına taşımak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu anlamda Summer Fancy Food Show; bizim için yeni bağlantılar kurmak, ilişkiler geliştirmek yanında daha çok insana peynirlerimizi deneyimletmek ve sevdirmek için önemli bir fırsat oldu” dedi. 

Specialty Food Association tarafından bu yıl 65’inci kez düzenlenecek olan New York Summer Fancy Food Show, ABD’nin en geniş gıda fuarı olarak biliyor. Yeni teknolojilerin, lezzetlerin ve fikirlerin keşfedildiği fuar, her yıl binlerce konuğa ev sahipliği yapıyor. 

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER