Muratbey’den Türkiye’nin D vitamini ile zenginleştirilmiş ilk çocuk peyniri

Muratbey’den Türkiye’nin D vitamini ile zenginleştirilmiş ilk çocuk peyniri

Bu haber 24852 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yenilikçi ürünleri ile sofralara lezzet katan Muratbey, çocuklara özel geliştirdiği Türkiye’nin D vitamini ile zenginleştirilmiş ilk peyniri Misto ile fark yaratıyor. Dinozor, yunus, penguen, kedi, ördek ve tavşan gibi sevimli şekillerle hazırlanan Misto, 100 gramı ile günlük D vitamini ihtiyacını yüzde 33 oranında karşılıyor. Misto; çocukların vazgeçilmezi, çocuklarına peyniri sevdirmek isteyene annelerin ise en büyük yardımcısı olacak. 

İnovatif çalışmalarıyla öne çıkan Muratbey, yeni peyniri Misto ile çocukların sağlıklı gelişimine destek oluyor. Günlük ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri yüksek oranda karşılayan hem besleyici olması hem de lezzetiyle ön plana çıkan Misto, 100 gramında 650 mg kalsiyum, 16.50 gr protein ve 5 mcg oranında D vitamini içeriyor. Muratbey, peyniri çocuklar için lezzetli, eğlenceli ve sağlıklı bir atıştırmalık haline getiriyor. 

Dünyanın ilk D vitamini ile zenginleştirilmiş figürlü peyniri
Kalsiyum kemik gelişimini destekleyen en önemli mineraldir. Ancak D vitamini olmadan kalsiyumun vücut tarafından emilimi gerçekleşmez ve kemiklere yerleşmez. Bu nedenle D vitamininin kemik sağlığı üzerinde hayati bir önemi bulunuyor. Kalsiyum bakımından güçlü bir kaynak olan peyniri, D vitamini ile zenginleştirerek Misto’yu hazırlayan Muratbey, çocukların hem eğlenmesini sağlıyor hem de kemik sağlığına destek oluyor. Günlük ihtiyaç duyulan D vitamini ihtiyacını 100 gramıyla yüzde 33 oranında karşılayan Misto, çocukların günün her saatinde tüketebilecekleri lezzetli bir atıştırmalık olarak annelerin de hayatını kolaylaştırıyor. 

Alerjik hastalıkların altında D Vitamini eksikliği yatıyor
Yaz mevsimiyle birlikte gündeme gelen alerji, özellikle çocuklarda yaygın görülen sağlık sorunlarının başında geliyor. Yapılan son araştırmalar da başta astım olmak üzere çoğu alerjik hastalığın altında yatan nedenin D vitamini eksikliği olduğunu gösteriyor. Özellikle dışarıda yeterince vakit geçiremeyen ve güneş ışığından beslenemeyen çocukların, ihtiyaç duyduğu D vitaminini beslenme yoluyla alması öneriliyor. Çocukların sevdiği hayvan figürleri ile peynire form veren Muratbey, Misto’nun yüksek kalsiyum ve protein içeriğini D vitamini ile zenginleştirerek çocukluk döneminde sıkça görülen D vitamini eksikliğine de sağlıklı bir çözüm sunuyor. 

Misto değişik formuyla öğünlere eğlence katacak

Muratbey’in lezzetli peynirleri çocukların beğendiği ya da ilgi duyduğu dinozor, yunus, penguen, kedi, ördek ve tavşan şekillerinde Misto kutusunda bir araya geliyor. Değişik hayvanların şekline bürünen formu ve lezzeti çocuklar tarafından beğenilen Misto ile çocuklar her öğünde birer peynir canavarı haline gelecek. Misto’nun sevimli “Peynir Canavarı” ambalajı ise çocuklara mini bir oyuncak kutusu olarak ilham verecek.

Ar-Ge aşamasında yüzlerce anne ve çocukla aylar süren araştırmalar gerçekleştiren Muratbey, çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlayacak Misto’nun ismini, hangi hayvan formlarında olacağını ve ambalajını da çocukların tercih ve seçimlerine göre tasarladı.

Türkiye ile aynı anda ABD, Avrupa ve Ortadoğu’da

Misto’nun gelişimi boyunca süren araştırmalar ülkemizin yanı sıra ABD, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde de gerçekleştirildi. Misto, Türkiye ile aynı anda Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde de raflardaki yerini aldı.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER