Dimes Küresel Ayak İzini  İnovatif Ürünlerle Büyütüyor

Dimes Küresel Ayak İzini İnovatif Ürünlerle Büyütüyor

Bu haber 10262 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

DİMES, uluslararası pazarlarında büyümesini sürdürüyor. Kendi markasıyla 100’den fazla ülkeye, 40 milyon TL’nin üzerinde ihracat gerçekleştiren DİMES, 2019 yılında ihracat gelirlerini yüzde 50’nin üzerinde artırmayı hedefliyor. 

Yüzde 100 meyve suyu ve sıkma ürünleriyle yurt dışı pazarlarında ilgi odağı olan DİMES, dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarı Anuga 2019’da inovatif ürünlerini ön plana çıkardı. DİMES’in Şalgam ve Smoothie gibi yeni ürünlerini uluslararası pazara tanıttığı fuarda; sıkma serisi ürünler ve soğuk kahve markası Obsesso da yer aldı. Türkiye’nin ilk meyve suyu Ar-Ge merkezini bünyesinde barındıran DİMES, katma değerli ihracat büyümesini inovatif ürünleriyle desteklemeyi hedefliyor.

Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu ve önde gelen içecek markası DİMES, 5 - 9 Ekim tarihleri arasında Köln’de gerçekleştirilen, dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarı Anuga 2019’da inovatif ürünleriyle dikkatleri üzerine çekti.

DİMES fuarda, Şalgam ve Smoothie gibi inovatif ürünlerinin uluslararası tanıtımını gerçekleştirdi. Ayrıca DİMES’in yüzde 100 sıkma nar, elma ve portakal sularının yanı sıra, teneke ambalajlı ürünleri, az şekerli nektar portföyünden ürünler ve içeriğinde gerçek süt barındıran soğuk kahve markası Obsesso da fuarda yer aldı. 

Yeni Ürün Milkshake İlk Kez Duyuruldu

Sektörün en önemli küresel buluşmaları arasında gösterilen Anuga 2019’da yüzde 100, Sıkma, soğuk kahve ürünlerine yer veren DİMES, yakın zamanda tüketicilere sunacağı yeni ürünü Milkshake’in ön duyurusunu da ilk kez burada gerçekleştirdi. 

İhracatta Agresif Büyüme Hedefi

DİMES’in 100’ü aşan ülkeye kendi markasıyla gerçekleştirdiği ihracatında agresif büyüme hedefleri bulunduğunu ifade eden DİMES Satış Direktörü Selim Can Devrim, “Farklı coğrafyalarda, farklı ürün portföyleri ile büyüme hedefliyoruz. Tüm dünyada beslenme farkındalığı ve tercihleri doğrultusunda önemi giderek artan yüzde 100 ve Sıkma kategorisinde en çok çeşide sahip markayız. Bunun yanı sıra, inovasyon gücümüzü, ihracata da yansıtıyoruz. Anuga 2019’da, inovatif ürünlerimizi yurt dışı pazarlara ve iş ortaklarımıza tanıttık. DİMES’in meyve suyu liderliğinin yanı sıra, içecek şirketi vizyonunun da bir yansıması olan Obsesso’ya, yeni ürünlerimiz Smoothie ve Şalgam’a ve Sıkma serisine odaklanıyoruz. İhracat rekabetçiliğimizi daha da artırmak amacıyla, stratejik bir yönetim felsefesi benimsiyoruz. Aynı zamanda, ihracat ekibimizi daha da güçlü kılacak yapılanma adımlarını da atmış bulunuyoruz. 2019 yılında ihracatta yüzde 50, hatta daha fazla büyüme hedefliyoruz” dedi.

DİMES, Türk Tarımını Katma Değerle Destekliyor 

DİMES’in, kuruluşundan bu yana Türk tarımını katma değerle desteklemeyi şiar edindiğini ifade eden Selim Can Devrim, “Tarım ve tarıma dayalı gıda endüstrilerinin, Türkiye’nin yeni büyüme öyküsünde çok önemli yer tutacağına yürekten inanıyoruz. Türk tarımını sanayinin gücüyle değerlendirmeyi şiar edinmiş bir şirketiz. Köklerimizden gelen bilincimizle, bu alanda öncü uygulamalarımızı sürdürmeye azimliyiz. Hammaddesi yüzde 100 yerli meyve ağaçlarından, ithal tohuma bağlı kalmadan, Türkiye topraklarında yetiştirilen meyveler olan meyve suyu endüstrisinin ihracatının yaklaşık yüzde 90’ı, dış ticaret fazlası olarak yansımaktadır.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER