Seyidoğlu Afrika Pazarına Giriş Yapıyor!.

Seyidoğlu Afrika Pazarına Giriş Yapıyor!.

Bu haber 10120 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Uluslararası market zinciri Spar Grup’la anlaşma sağlayan Türkiye’nin tatlı ve reçel üreticisi Seyidoğlu, reçellerini Afrika pazarındaki market raflarında konumlandıracak.

Yapılan iş birliktelik kapsamında ilk parti ihracatın Spar Afrika depolarına gönderildiği açıklamasında bulunan Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu, “ Seyidoğlu ürünleri Afrika pazarında çok biliniyor ve seviliyor. Kuruluş olarak hedefimiz tüm Afrika kıtasına yıllık 10 milyon TL değerinde ihracat yapmak” şeklinde konuştu.

Helva Reçel Başta olmak üzere 450 ürün çeşidiyle faaliyet gösteren Seyidoğlu Gıda, ihracat alanında yeni açılımlara imza atmaya devam ediyor. Dünyanın 30 ülkesine ihracat yaptıklarını belirten Genel Müdür Mehmet Göksu, “Son yıllarda özellikle Afrika pazarındaki payımızı artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Kuzey Afrika başta olmak üzere kıta genelinde pek çok toptancı ve dağıtım firmasıyla anlaşmalar yapıyoruz. En son Spar Group ile de bu çalışmalarımızda bir adım attık. Afrika pazarında 6 ana dağıtım noktası ve 1.000’den fazla market ve bakkala hizmet veren global bir grup olmaları bizim için büyük önem taşıyor. İlk etapta çalışmamıza 380 gramlık reçellerimizle başladık. Daha sonra helva, tahin, pekmez gibi diğer ürünlerimizle de ürün gamını genişletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Mehmet Göksu; “30 ülkeye helva yediriyoruz.”

Seyidoğlu Gıda’nın helva ve reçel üretimiyle çıktığı yolda bugün 450 ürün çeşidine ulaştığı bilgisini veren Genel Müdür Mehmet Göksu, “Yeni ürün çeşitleri üretmek ve yeni pazarlara ulaşmak adına yoğun bir yurtdışı atağı içinde bulunyoruz. 30 ülkeye 25 milyon TL değerinde ihracat yapıyoruz. Kolombiya’dan Çine, Rusya’dan Amerika’ya kadar pek çok ülkeye Türk lezzetlerini sevdirdik. 10 milyon TL yatırımla inşaatına başladığımız yeni fabrikamızın faaliyete geçmesiyle birlikte kapasitemizi 2 katına çıkaracak ve yeni ürün çeşitlerine yer açacağız. 110 milyon TL’ye ulaşan ciromuzu 2020 yılında 130 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER