Gün Gelecek Platformu, ‘Yerli Market Haftası’nda Aile Şirketlerini Konuştu.

Gün Gelecek Platformu, ‘Yerli Market Haftası’nda Aile Şirketlerini Konuştu.

Bu haber 10455 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Ülke ekonomisinde önemli paya sahip olan ‘aile şirketleri’ Gün Gelecek Platformu’nun kurucusu Lila Group’un CEO’su Alp Öğücü, oturumda konuşmacı olarak yer alırken panelde ‘Aile Şirketlerinin Kaçınılmaz Gündemi’ masaya yatırıldı. 

Ülke ekonomisinin ve perakende sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla 5 yıldır düzenlenen Yerli Market Haftası “Birlikte daha güçlüyüz” sloganıyla 10-11 Aralık tarihleri arasında WOW Convention Center'da gerçekleştirildi.

Dünya standartlarında temizlik kâğıdı üreten ve ürünlerini 5 kıtada tüketicileriyle buluşturan Lila Group, Yerli Market Haftası’nın ana sponsorları arasında bulunurken, etkinliğin ikinci gününde Lila Group CEO’su Alp Öğücü, Lila Group liderliğinde kurulan Gün Gelecek Platformu ile birlikte ‘Aile Şirketlerinin Kaçınılmaz Gündemi’ başlıklı panelde konuşmacı olarak yer aldı. Panele Lila Group CEO'su Alp Öğücü’nünyanı sıra Snowy Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ulu ve Pelsan Aydınlatma Genel Müdürü, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İstanbul Temsilcisi Yiğit Göğüş de katıldı. Gazeteci, yazar, iletişim uzmanı Ali Saydam’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde konuşmacılar, aile şirketlerinin ülke ekonomisine katkısının nesilden nesile aktarılmasında kilit taşı oynayan sürdürülebilirlik kavramına kadar birçok konuyu ele aldılar.

Alp Öğücü: “Güven en büyük sermayemiz!”

‘Aile Şirketlerinin Kaçınılmaz Gündemi’ başlıklı oturumda Yerli Market Haftası’nın yerel zincirlerin birlikte gelişmesi ve yeni dünya düzenine göre evrilebilmesi için önemli bir misyona sahip olduğunun altını çizen Alp Öğücü, sektörün oyuncularını bir araya getiren, deneyimlerin paylaşıldığı bu etkinliğe yerli sermaye ile kurulan Lila Group olarak sponsor olmaktan gurur duyduğunu belirtti. 

“Güven hem iş hem de özel hayatımızda en değerli sermayemizdir” diyen Öğücü, “Ticareti sürdürmenin temelinde güven oluşturmak ve bu güveni sürdürmek yatıyor. Güveni yaratmak da iletişim ile başlıyor” diyerek iletişimin önemine vurgu yaptı. Aile şirketlerinin sürdürülebilirliğinin de nesiller arasındaki yoğun iletişime dayandığını belirten Öğücü,  Lila Group liderliğinde Türkiye Aile İşletmeleri Derneği’nin (TAİDER) katkıları ve Pin Grup’un destekleri ile kurulan ‘Gün Gelecek Platformu’nun buradaki misyonuna vurgu yaptı. Öğücü: “Perakende sektöründe faaliyet gösteren yerel market zincirlerinin sürdürülebilirliği ve gelecek kuşaklara sağlıklı olarak devrolabilmesi için ihtiyaç duyulan deneyim, eğitim ve bilgi paylaşım platformu olan ‘Gün Gelecek Platformu’ ile aile şirketlerinin sürdürülebilirliğine katkı sunmayı hedefliyoruz. Gün Gelecek etkinlikleri hızla devam ediyor son etkinliğimizde uzun yıllar Koç Holding bünyesinde pek çok farklı görevi üstelenmiş Cengiz Solakoğlu’nu ağırladık ve program tecrübeli yeni isimlerle devam edecek” dedi.

Yeni dünya düzeninde, tüketicilerin artık bir ürünü satın alırken firmanın toplum için yaptıklarına da baktığını belirten Öğücü, içinde yaşadığı toplumun eksikliklerini gönülden hisseden, buna yönelik projeler geliştiren şirketlerin gelecekte de var olacağının altını çizdi. Öğücü konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kurumsal sosyal sorumluluk kavramının kurumlar için bir görevden ziyade, bizim gibi ülke ekonomisine katkı sağlayan firmaların sahip olması gereken bir toplumsal bilinç olduğuna inanıyoruz ve bu minvalde tüm çalışanlarımızı da kurumsal sosyal sorumluluk projelerimize dahil ediyoruz.”

Yiğit Göğüş: “Kurumsallaşmamız gerekiyor!”

Oturumun konuşmacılarından Pelsan Aydınlatma Genel Müdürü, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İstanbul Temsilcisi Yiğit Göğüş ise sürdürülebilirliğin sağlandığı sürece aile şirketi olmanın büyük avantaj olduğuna dikkat çekti. Göğüş, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Ekonominin büyük bir kısmı aile şirketleri tarafından kontrol ediliyor. Sürdürülebilirliği sağladığınız sürece aile şirketi olmanın büyük avantajları var. Rakamlardan bahsetmek gerekirse aile şirketi olarak kurulan şirketlerin %70’i ikinci nesile geçemiyor. Üçüncü nesile ise sadece %3’ü geçebiliyor. Dünyada 200 yılın üzerinde yaşamış ülkelere baktığımızda %56’sı Japonya’da, %17’si Almanya’da, %4’ü Hollanda’da ve %3,5’i Fransa’da yer alıyor. Burada kültür kavramı büyük önem taşıyor. Araştırmalara göre aile şirketini sürdürebilmeyi başarmış olan ülkelerde aile şirkete hizmet ediyor, başarısız olan ülkelerde şirket aileye hizmet ediyor. Burada da kurumsallaşmanın önemini görüyoruz” dedi.

Ramazan Ulu: “Aile fertleri sistemin birer parçasıdır!”

“Geçmişi bilmeyen geleceğe ışık tutamaz” diyen Ramazan Ulu “Çocuklarımızın 34 yılık geçmişe sahip olan şirketimizin geçmişini iyi bilmesi ve bunun kıymetini bilmesi çok önemli. Biz üç kardeş olarak bugünlere gelebilmek için omuz omuza çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Olduğumuz konuma gelebilmek hiç kolay olmadı. Aile şirketimizin her bir ferdi sistemin birer parçası. Her birimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bizim sektörümüz çok maliyetli rekabetli ama az karlı bir sektör. Kurumumun marka değerini artırmak için önce güven gerekiyor. Burada güvenilmek ön plana çıkıyor” dedi.

Yerel market zincirlerinin sürdürülebilirliği amacıyla hayata geçirdiği Gün Gelecek Platformu için Lila Group’a teşekkür eden Ulu, şirketler arasında, deneyim paylaşımına ve şirketlerin birbirlerinden öğrenmelerine olanak tanınması ile birlikte aile, ortaklık ve iş arasındaki dinamik ilişkiyi doğru bir şekilde anlamak ve yönetmek için büyük bir fırsat olduğuna değindi.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER