En çok fındık ve antep fıstığı üretiyoruz buna rağmen ay çekirdeği tüketiminde bulunuyoruz.

En çok fındık ve antep fıstığı üretiyoruz buna rağmen ay çekirdeği tüketiminde bulunuyoruz.

Bu haber 12528 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Küresel olarak sağlık bilincinin artmasıyla kuruyemiş üretimi ve tüketiminin her yıl arttığını ifade eden Peyman Pazarlama Direktörü Ali Burak Aygül, inovasyonun kuruyemiş tüketim alışkanlıklarını da değişeceğini belirtti.

Türkiye’de kuruyemiş tüketimi kültürümüz içinde önemli bir yere sahip. Özellikle yılbaşı, kuruyemiş tüketiminin zirve yaptığı bir dönem. Yılbaşı öncesinde Türkiye’nin kuruyemiş üretimini ve tüketim alışkanlıklarını değerlendiren Peyman Pazarlama Direktörü Ali Burak Aygül, dünyada hızla tüketimi artan kuruyemişle ilgili önümüzdeki dönem trendlerini de yorumladı.

Uluslararası Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Konseyi’nin (International Nut and Dried Fruit Council-INC) raporuna göre, dünyada kabuklu kuruyemiş üretimi son 10 yılda %24 arttı. Türkiye’nin ABD’den sonra dünyanın ikinci büyük üreticisi olduğunu söyleyen Ali Burak Aygül, “Türkiye'deki kuruyemiş üretiminin %80’den fazlasını fındık, %10-11'ini ise Antep fıstığı oluşturuyor. Tüketim oranlarına baktığımızda ise ay çekirdeği liderliği kaptırmıyor. Son dönemde yer fıstığı tüketimi de artış trendinde” diyor. Kuruyemiş tüketim trendlerinin küresel olarak artan sağlık bilinci ve sağlıklı beslenme trendlerinden direkt etkilendiğini söyleyen Aygül, bu trendlere bağlı olarak kuruyemiş üretiminin de artmaya ve pazarın büyümeye devam edeceğini belirtiyor.

İnovasyon kuruyemiş tüketme alışkanlıklarını da etkiliyor

Yenilikçi ürünler geliştirmek isteyen firmaların eskiden genellikle fındık endüstrisindeki yeni tat ve dokulardan ilham aldığını söyleyen Ali Burak Aygül, artık tüketici merkezli yaklaşım benimseyen gıda üreticilerinin başarılı olduğunu belirterek, “İnovasyon artık tüm sektörler için vazgeçilmez hale geldi. İnovasyonun merkezinde ise tüketici odaklı olmak ve ihtiyaç analizleri yapmak var. Peyman olarak ulusal ve uluslararası pazarlarda tüketicilerin taleplerini ve yeni tat arayışlarını doğru anlamak amacıyla hem Ar-Ge çalışmaları yapıyor hem de güncel trendleri takip ediyoruz. Ürünlerimizin yenilikçi yönlerini artırma ve toplumumuza yeni lezzetler sunma becerilerimizi kullanarak, son olarak Türkiye’ye acılı ay çekirdeğini armağan ettik. Herkesin sevgilisi kara çekirdeğin eşsiz lezzetini; Kara Şimşek markasıyla önce tuzlu, ardından tüketicilerimizden gelen yoğun talep üzerine tuzsuz serimizle sunduk. Şimdi ise çekirdek çitlemeye doyamayanları “Acılı” çekirdek deneyimini yaşamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER