Çoğumuz için su dan fazla içtiğimiz ÇAY.

Çoğumuz için su dan fazla içtiğimiz ÇAY.

Bu haber 16266 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Son dönemlerde üzerinde çokça spekülasyon yapılan Çay, dahası Çaykur. 

Zira dünyada üzerinde kar yağan, ilaçlama gerektirmeyen tek çay plantasyonları bizde. 80 lerden itibaren yaş çay için devletin verdiği düşük ücret, çayda elle toplamadan makasla hasada (!) geçiş, kart yaprakların mübaya edilmesi, Çaykur un imalat atıklarının bazı müteşebbislerce kaçak yada yerli kuru

Eskisi kadar içtiğimiz çaylardan keyif alamadığımız tartışılıyor. Çay tiryakisi dostlarımızından da iyi de hangi çayı tüketeceğiz sorularına muhatap oluyoruz. Geçen yıl bir makalede özel sektör çay markalarına seslenerek, "Kaçak vasıfsız harman kullanmayanlar kimler, kendilerini açıklasalar da töhmet altında kalmasınlar" demiştim. Kişisel olarak çay tüketiminde ilk tercihim yine de Çaykur. Özel sektörde de şüphesiz vasıflı, kaliteli, kaçakla harman yapmayan çaylar var. 

Bunlardan biri Okumuş Çay. GÜZEL ÇAY markalı çaylarını kullanırdım. Makalemden sonra Okumuş'tan yeni ürünleri HAYAT Gold u gönderdiler. Denedim, fevkalade güzeldi. Dostlarıma önerim, en azından paketlemesi Rize ve Trabzon'da yapılmayan, açık ambalajlı kuru çayı tercih etmeyin. İkram edilen çay yumuşak içimli değilse, tadı aşırı buruksa tepki gösterin.

Recep Ali Aksoylu

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER