Lila Group, Maylo & TEGV iş birliğinin 10. Yılını ‘Maylo Resim Şöleni’ ile Taçlandırdı.

Lila Group, Maylo & TEGV iş birliğinin 10. Yılını ‘Maylo Resim Şöleni’ ile Taçlandırdı.

Bu haber 26085 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Türkiye’nin önde gelen temizlik kâğıdı üreticisi Lila Group, Maylo markası ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğinin 10. yılını, TEGV Etkinlik Noktalarında eğitim desteği alan çocukların katılımı ile düzenlediği ‘Maylo Resim Şöleni’ ile taçlandırdı. 

Rahmi Koç Müzesi’nde, 28 Ocak Salı günü gerçekleşen ‘Maylo Resim Şöleni’ne Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, Lila Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Öğücü, Lila Group CEO’su Alp Öğücü, TEGV Yönetim Kurulu Üyesi M. Özalp Birol ve TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı’nın yanı sıra sanat dünyasından Ali Sunal, eşi Nazlı Kurbanzade Sunal ve Pelin Karahan ile eşi Bedri Güntay da katıldı.

Maylo Resim Şöleni kapsamında ‘Hayalinizdeki dünya nasıl bir yer?’ sorusunun cevabını resmeden TEGV’li çocukların birbirinden güzel yüzlerce eseri arasından seçici kurul danışmanlığında en beğenilen 30 eser Rahmi Koç Müzesi’nde sergilendi. Van, İzmir, Eskişehir, Çorum gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocuklar iki gün boyunca İstanbul’da ağırlandı. Hatıralarında güzel bir anı olarak yer edecek İstanbul turu ile çocuklar güzel bir sömestr tatili geçirdi. 

Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü açılış konuşmasında şöyle konuştu:Kurum olarak, yaşadığımız topluma, çevreye ve dünyaya karşı sorumluluklarımızın her zaman bilincinde olduk. Bu bilinçle de sosyal sorumluluk çalışmalarımızda önceliğimizi ‘çevre’ ve ‘eğitim’ konuları olarak belirledik.  Bu iki alanda bugüne kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstererek pek çok projede yer aldık ve alacağız…10 yıldır Maylo markalı ürünlerimizin satışından elde edilen gelirin bir kısmını TEGV’e bağışlayarak bugüne kadar 20.000’den fazla çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunduk.”

Öğücü aradan geçen 10 yıllık süre içinde TEGV ile yapılan projelere dikkat çektiği konuşmasına şöyle devam etti:“4 yıldır İstanbul Maratonu’na katılarak topladığımız bağış ile yine TEGV’li 300’e yakın çocuğumuzun eğitimine destek olduk. Perakende mağazacılığı alanındaki önemli iş ortağımız Migros ile iş birliğimiz çerçevesinde ‘TEGV’e 25.000 Kitap’ kampanyamızı gerçekleştirdik. Bir diğer projemiz de ‘TEGV’le Sualtından Geleceğe’, ‘Uzaktan Yakından’, ‘İki Yaka Bir Şehir’ adlı fotoğraf sergileri vesilesiyle oldu. Sergilerden elde edilen gelirin TEGV’e bağışlanması ile 1.200’ü aşkın çocuğumuzun geleceğine dokunduk.”

Öğücü hayata geçirilen projelerden kendilerini en çok mutlu eden projenin ise selüloz tedariğinde dünya devi, -Lila’nın da değerli iş ortağı olan- Brezilya’nın önde gelen selüloz ve ormancılık şirketlerinden Fibria’nın yapılan çalışmalardan etkilenerek Lila Group’un TEGV ile iş birliklerine destek vermesinin olduğunu söyledi.Öğücü: “Kasım 2018’de Tekirdağ’da TEGV Fibria Öğrenim Birimi’nin hep birlikte açılışını gerçekleştirdik ve bugüne kadar 7.035 çocuğumuzun eğitimine dokunduk. Şimdi ise sıra Çorlu’da, açılışını bahar aylarında yapacağımız kendi eğitim birimimizde…Uzunca bir süredir devam eden arsa araştırma çalışmalarımızın sona ermesiyle hızla inşaat sürecimiz başladı ve bahar aylarında eğitim birimimizi açabileceğimiz için çok heyecanlı ve gururluyuz. 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi M. Özalp Birol: “Yağmurlu bir günü bu güzel etkinlikle aydınlatıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öncelikle, bu kadar anlamlı bir etkinliğe destek vermesinden ötürü Lila Group bünyesindeki Maylo Markası’nı, TEGV Gönüllüleri, Çalışanları ve Yönetimi adına gönülden kutlarım. Çünkü sanatın günümüzde teknolojiyi eviren, ekonomiyi ve endüstriyi besleyen çok önemli bir işlevi var. Son dönemde, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik olgularına bir de sanat olgusu eklendi. Bilim şüphesiz ki çok önemli bir olgu, ancak hayal eden, sorgulayan ve merak eden bireylerin yetişmesi için hiç şüphesiz ki sanat oldukça önem taşıyor. Yaratıcı damarları açık olan ve sanatla beslenen çocuklarımızın, yarınlarda yalnızca büyük sanatçılar olması değil, aynı zamanda çok değerli iş insanları olması da mümkün. Dolayısıyla çocuklarımızın resimleriyle şölene katılması onlar için çok önemli bir adım oldu. Bu etkinliğe katılan tüm çocuklarımızı tek tek yürekten kutluyorum.

Yaratıcı endüstrileri önemsememiz gerekiyor ve bunu besleyen en değerli unsur olan sanatı ve kültürü de çok önemsemek gerekiyor. Bu programlar birbirlerine sağladığı sinerji ile büyürler ve günün sonunda bir bakarsınız, çocuklarımızdan biri dünya ölçeğinde bir yazılım hazırlamış ve ekonomiye hiç hayal edemeyeceğimiz kadar katkı sağlamıştır. Diğer yandan yarınların büyük sanatçıları da aynı çocuklarımız içinden çıkabilir. Dolayısıyla bu olgular 21. yüzyılda kaçınılmaz olarak birbirini besleyen unsurlardır. Sanatın bilim ve sanatın doğrudan iş dünyası ile ilgisi olduğu muhakkaktır. Lila Group’a, çocuklarımızın sanat alanındaki yaratıcı güçlerini desteklediği için teşekkürlerimi sunuyorum. TEGV olarak 10 yıldır en büyük destekçilerimizden olan bu değerli markayı ve emek veren herkesi yürekten kutluyorum. Eminim yarınlar çok parlak olacak.”

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER