Nestle CEO'su FoodDrinkEurope Başkanı seçildi.

Nestle CEO'su FoodDrinkEurope Başkanı seçildi.

Bu haber 20574 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Marco Settembri yeni görevine başlarken, gelecekte Avrupa Gıda ve İçecek sektörünün, sürdürülebilirliğin altın standardı haline gelmesini istediğini açıklayan Nestlé Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika CEO’su Marco Settembri, Nestlé’nin Ortak Değer Yaratma kültürüne de uygun olarak, FoodDrinkEurope’un çatısında şirketleri bir araya getirmeyi hedefliyor.   

Sürdürülebilirlik çalışmaları konusunda, AB ekonomisini sürdürülebilir hale getirmek üzere düzenlenmiş politikaları içeren bir yol haritası olan Avrupa Yeşil Anlaşması’nın önemine değinen Settembri, Başkanlık görevini devralmaktan onur duyduğunu belirttiği açıklamasında şunları söyledi: “Son aylarda, gıda ve içecek endüstrisinin topluma sağlayabileceği gerçek değeri gördük. Pandemiye rağmen, fabrikalardaki, dağıtım merkezlerindeki ve ön cephedeki çalışanlarımızın özverili emekleri sayesinde gıda tedarikini devam ettirmeyi başardık. Covid-19, hepimize çoğunlukla değerini bilemediğimiz, yiyecek ve içeceklerin ulaşılabilirliği, gıda güvenliği ve dayanıklı bir gıda zincirine duyulan ihtiyaç gibi bazı gündelik konuların önemini hatırlattı.

Covid-19 döneminin getirdiklerine uyum sağlamamız ama aynı zamanda Covid-19'dan önceki, iklim değişikliği, obezite ve sürdürülebilir gıda sistemleri gibi mevcut sorunlar üzerinde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Bu sorunlar için acil aksiyon alınmalı. Avrupa Yeşil Anlaşması ve ‘Tarladan Sofraya’ stratejisi bu sorunların üstesinden gelmek için eşsiz bir fırsat sunuyor.”

Yaşam kalitesini artırmak ve daha sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunmak hedefleriyle çalışan Nestlé, karbon nötrlüğü, daha sürdürülebilir tarım ve gıda zincirinde adalet gibi değerleri üretim faaliyetlerinin temel unsuru kabul ediyor. Nestlé Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika CEO’su Settembri ise bu hedeflerin dünya için önemini vurgulayarak, bunların kolektif olarak başarılabilecek ve toplumu daha iyi hale getirecek unsurlar olduğunun altını çiziyor.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER