ABD Perakende Satışlarındaki Hareketlilik Gözleri Sektörlere Çevirdi.

ABD Perakende Satışlarındaki Hareketlilik Gözleri Sektörlere Çevirdi.

Bu haber 28956 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

ABD perakende satışları  Haziran ayında aylık % 7,5 oranında büyüyerek, bu baharın başlarında pandemik güdümlü düşüşten sonra yeniden büyümeye devam etti. 

Daha da önemlisi, satışlar yıllık % 1.1 arttı, bu da kilitlenmeler ülke çapında arttıkça ve tüketicilerin yeni normlara uyum sağlamaya başladığı için harcamaların pandemi öncesi seviyelere yaklaşmaya başladığını gösteriyor. Ancak iki önemli faktör Haziran’ın perakende satışlardaki kazanımlarını kısa ömürlü hale getirebilir.

Coronavirüs vakaları tekrar artıyor. Sonuç olarak, bazı eyaletler ve bölgeler tekrar açılıyor. Perakendenin başka bir zorunlu kapanış turu ile karşılaşması muhtemel olmasa da, daha fazla vaka tüketicileri korkutmaya eğilimlidir ve sırayla harcamaları kısıtlamaktadır: Mağazalardaki yaya trafiği  Haziran ayı sonunda tekrar kaymaya başladı ve Temmuz ayı başlarında müşteriler   restoranlardan ve perakende satışlardan tekrar kaçmaya başladılar.

İkinci en önemli faktör ise, bu ay sona erecek işsizlik ödeneğinin ardından ülkede yaşanacak işsizlik oranları olacak. Bu durum finansal güvensizliği artırabilir ve harcamaları büyük ölçüde azaltabilir. Olguların artması, e-ticarete ikinci bir destek verebilir ve bu da perakende satışların yeniden açılmasıyla büyümenin biraz yavaşladığı görüldü. 

WSJ’ye göre, e-ticaret için iyi bir proxy olan mağaza dışı perakende satışlar, yıllık% 23,5 artış gösterdi

Online alışveriş geçmiş yıllara göre çok daha önemli olsa da, müşteriler mağazalara dönmeye başladığında kazançlar yavaşladı. Ancak, müşteriler evdeyken oluşmaya başlayan alışkanlıklarla birleştiğinde, vakaların artması, önümüzdeki haftalarda ve aylarda alışverişi tekrar internete geri gönderecektir.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER