Erkekler De Onlıne Modayı Keşfetti.

Erkekler De Onlıne Modayı Keşfetti.

Bu haber 26220 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Erkek giyim markalarının ve erkek giyim kategorisinde satış yapan e-ticaret sitelerinin online satışlarında yüzde yüzden fazla büyüme var. Bu kategoride alışveriş yapan erkek müşterilerin yarıya yakını ise yeni müşteriler.

Pandemi döneminde erkek giyim markalarının ve bu kategoride çalışan e-ticaret sitelerinin, kombin danışmanlığı, videolu online satış hizmeti gibi yeni nesil deneyimler sunmaya başlamasıyla beraber, erkeklerin de online giyim alışverişi yapmayı keşfettiğini ifade eden Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli şu bilgileri aktardı: 
“Tüketicilerin online ticaret alışkanlıklarında da bazı değişimler gözlenmeye başladı. Bunlardan biri de ağırlıklı olarak kadınların başı çektiği online giyim alışverişinde erkeklerin grafiğinin yükselmeye başlaması oldu. Erkekler internet alışverişlerinde teknoloji, spor malzemeleri, mobilya ev eşyası, sportif ve kültürel faaliyetler için bilet ve seyahat harcamalarında kadın tüketicilerden daha çok para harcarken, giyim kategorisinde yapılan harcamalarda ise kadınlar öndeydi. Geçen yılın verilerine göre, internetten alışveriş yapan kadınların yüzde 80’i giyim harcaması yaparken, erkeklerde bu oran yüzde 50’lerdeydi. Pandemi döneminde online alışverişin tüketici davranışlarını değiştirmesiyle beraber, erkek giyimi satan e-ticaret sitelerinde de hızlı bir yükseliş gördük. Yıl sonunda bu kategoride erkek tüketicilerin kadın tüketicilere yaklaşmış olacağını söyleyebiliriz. Erkek giyim markalarının ve erkek giyim kategorisinde satış yapan e-ticaret sitelerinin online satışlarında yüzde yüzden fazla büyüme var. Erkek giyimi satan sitelerde pandemi döneminde toplam alışverişlerin yarısına yakınının, daha önce online giyim alışverişi yapmamış yeni erkek müşteriler olduğu görülüyor.

Erkeklere Özel  Alışveriş Deneyimi

Erkek giyim sitelerinin içinden geçmekte olduğumuz bu dönemde kombin yapmayı bilmeyen müşteriler için kombin ve stil danışmanlığı, beden rehberi uygulaması, kişiselleştirilmiş moda deneyimi, videolu online satış hizmeti gibi yeni nesil deneyimler sunmaya başlaması, bu kategorideki yükselişi artıran faktörler arasında. Uygulama yükleme oranlarında da artış var. Özellikle genç tüketiciler inovatif her alışveriş deneyimine sıcak bakıyor. Fiziki dünya ile temasımızı minimuma indirmek zorunda kaldığımız bu süreçte, erkekler de online giyim alışverişindeki rahatlıkla tanıştı, internetten giyim eşyası almayı keşfetti diyebiliriz. Grafiklerdeki bu yeni göstergenin kalıcı olacağını düşünüyorum. Erkek giyimi üzerine çalışan marka ve sitelerin bu yeni eğilime yönelik olarak online’da hazırlıklı olmaları gerek. Online giyim alışverişine alışık olmayan erkek tüketiciler için kolaylaştırıcı uygulama ve hizmetler sunmaları, cirolarını artıracaktır.” 

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER