Polonez'den sektöre 3 milyon euro yatırım!

Polonez'den sektöre 3 milyon euro yatırım!

Bu haber 33468 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

En son teknolojiye sahip yeni dilimleme ve paketleme yatırımıyla  tüm ambalajlarında değişikliğe giden Polonez, ürün gamını da genişletmiş oldu.

Son yıllarda sağlıklı beslenme üzerine yaptığı Ar-Ge çalışmaları sayesinde geliştirdiği glutensiz ve fit yaşam lezzet formülleriyle ve  gurmelere de hitap eden "Premium Füme Sosisleri" ile dikkat toplayan  Polonez, sektör adına büyük bir yatırıma daha imza atmış oldu. Yaşanan pandemi nedeniyle değişen gıda tüketim alışkanlıkları doğrultusunda “End to End” tek hat teknolojisi için 3 milyon euro değerinde yapılan yatırımla  Polonez ürünleri daha hijyenik ve sağlıklı bir şekilde tüketicisine ulaşıyor. Diğer taraftan Polonez markasıyla tüketicilere sunulan tüm ambalajlarda da değişikliğe gidildi. Kuruluş, yeni kuşağın beslenme alışkanlıklarına göre formüle ettiği lezzetlerinin adedini  artırarak ürün gamında çeşitlilik kazanmış oldu. Polonez bir ilke daha imza atarak ürünlerindeki sodyum oranını yüzde 25 oranda azalttı. Logosunda ve paket dizaynlarında modern çizgileri oluşturan  Polonez, online satış kanallarını da artırmak suretiyle sektöründe 30 yıllık bir geçmişiyle devrim gerçekleştirdi.

El değmeden kapıya kadar teslimat 

2016 yılından bu yana şirketin her biriminde verimlilik üzerine önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Polonez CEO’su Boran Uzun; “Pandemi dönemi bizim için yatırım ve yenilenme dönemi oldu. Durmadık, ürettik, geliştirdik, yatırım yaptık. Yaşadığımız bu dönemde tüketicilerimizdeki değişimleri  yakınen takip ettik. Hijyen ve gıda güvenliği üzerine yaptığımız teknoloji yatırımı sayesinde ürünlerimizi dilimleme ve paketlemede el değmeden son derece kontrollü ve minimum risk ile tüketicilerimizin kapısına kadar teslim ediyoruz. Üretime yaptığımız bu yatırımın yanı sıra sanal marketlerdeki varlığımızı artırdık. Bu sayede Türkiye’nin neresinden olursa olsun Polonez lezzetlerinin tümüne ulaşmak mümkün oluyor” açıklamasında bulundu. 

“Discount marketlerdeki varlığımızı güçlü hale getirdik. Online alışverişe yatırımlarımız devam ediyor." 
Uzun sözlerine şöyle devam etti; “Polonez olarak 2019 yılından itibaren Discount-Sürekli İndirim marketlerinde  ürünlerimizle ağırlığımızı artırdık.  Zincir marketlerin online satış kanalları ve online marketlere özel ürünler üreterek tüm Türkiye’de tüketicilerimize Polonez lezzetlerini ulaştırıyoruz. Pandemi döneminde online satış kanallarında görülen artış, gıda perakende pazarının hızlı büyümesine neden oldu. Polonez olarak bu pazarda ciromuzu geçen seneye oranla 2 kat üzerine büyüttük. Online kanalın toplam ciromuz içindeki oranı da aynı şekilde 2 kat artışla yüzde 5’lere yaklaştı, bu kanalın önümüzdeki yıllarda bu büyüme ile devam edeceğini söylemek istiyorum. Yeni paketleme sistemimiz online satışı da destekleyecek bir uygulama olarak bizim bu alandaki etkinliğimizi daha artıracaktır inancını taşımaktadır.” 

“Lezzet madeni gibiyiz”

Polonez'de geleneksel şarküteri lezzetlerini daha modernize edebilmek konusunda çok yol kat ettiklerini belirten Boran Uzun; “Sadece yüzde 1 yağ oranı ile düşük kalorili ve protein oranı yüksek Fit Yaşam ürünlerinden hemen sonra şarküteride ‘gluten içermez’ çeşitlerini hayata geçiren ilk marka biz olduk. Şimdi sırada sodyum oranı yüzde 25 azaltılmış yeni lezzetlerimiz var. Ayrıca, fümelenmiş yüksek et oranlı Frankfurter ve Bratwurst Dana Sosislerimizle gurmelerin kalbini kazandık. İki yeni gurme sosis çeşidimiz de yolda.” dedi. 

“Polonez markası gençleşerek büyümeye devam ediyor”

20 yıldır aynı logoyu ve paket boyutlarını kullandıklarını açıklayan Uzun; “Bu denli değişim, yatırım ve büyüme planları elbette temelde markamızın daha gelişmesi, büyümesi ve daha iyi hizmet verebilmesi için. Yeni dönemde her şey çok hızlı bir şekilde değişiyor. Sadece teknolojik değişimlerden ibaret değil. Hayatımız, alışkanlıklarımız değişiyor. Biz de bu değişime ayak uydurmak, yaptığımız çalışmaları logomuza ve tüketicinin yeni ihtiyaçlarını karşılayacak paket boyutlarına yansıtmayı uygun gördük. Kısaca daha dinamik, daha genç, daha hayatın içinde bir Polonez var. Gençleşerek büyüyoruz. Hedefimiz bir önceki yıla göre 2020 sonunda yüzde 30 büyüme göstermek, bu yolda da ilerliyoruz” açıklamasını yaptı.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER