Nutella, Türkiye'deki üretimi için açıklamada bulundu.

Nutella, Türkiye'deki üretimi için açıklamada bulundu.

Bu haber 29822 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Geçtiğimiz hafta içinde Nutella'nın ABD'deki twitter hesabında bir kullanıcının sorduğu "Ürünleriniz helal mi?" sorusuna "Hayır, helal değil" yanıtı verilmiş ve bu cevap Türkiye'de sosyal medya üzerinde yoğun şekilde paylaşılmıştı. Bu gelişmenin ardından ABD'deki twitter hesabından ilk yanıt için yalanlama ve özür içeren yeni bir açıklama yapılmış, sorunun eksik anlaşıldığı ve Türkiye'deki ürünlerin Helal Sertifikalı olduğu belirtilmişti.  

Konuyla ilgili şirketin Türkiye'de resmi sosyal medya hesaplarından da açıklama yapıldı. Açıklamalarda Türkiye'deki üretim için sahip olunan Helal Sertifikası, FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistem Sertifikası ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Sertifikası'nın görüntülerine yer verildi ve şu ifadeler paylaşıldı: 

“Nutella dahil olmak üzere tesislerimizde üretilen ürünlerimizin Helal Gıda Sertifikası bulunmaktadır. Helal gıda, İslami kurallara uygun olarak üretilen gıda anlamındadır. Haram olarak belirtilen ürünlerin harici tüm gıdalar helal olarak kabul edilmektedir.  
Domuz/domuz eti ve bunlardan üretilen ürünler; İslami usuller uyulmadan kesilen hayvan veya kesimden önce ölen hayvanlar; Etçil hayvanlar, avlanmış kuşlar ve dışarı kulağı olmayan kara hayvanları; Kan ve kandan yapılmış ürünler; Şarap, etil alkol ve ispirto, alkol ve tüm sarhoşluk veren maddeler ve söz konusu tarif edilen ürünlerin herhangi biriyle temas eden ürünler ayrıca kaynağı bilmediği için jelatin, gliserin, enzimler, hayvansal yağ ve proteinler şüpheli olarak tanımlanır.  
Nutella belrtilen gıdalardan hiçbirini içermemektedir. Bu sebeple ürünümüz Helal Gıda sertifikasına sahiptir.”

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER