BİM, 60 milyon TL'yi aşkın poşet vergisi ödedi.

BİM, 60 milyon TL'yi aşkın poşet vergisi ödedi.

Bu haber 28441 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM) Mali İşler Müdürü Haluk Dortluoğlu, geçtiğimiz sene toplanan poşet vergisinin 220 milyon TL olduğunu açıklarken söz konusu verginin %30'unun sadece BİM tarafından ödendiğini dile getirdi.

Sirketdedikodulari.com sitesinden Göktuğ Efil'in haberine göre, son yıllarda radikal değişiklikler yaparak mağazalarının çoğunu yenileyen BİM, 6 bini aşkın şubesiyle Türkiye'nin market sektöründeki en büyük oyuncusu. Böyle devasa bir şirketin mali işlerini yöneten isim ise Haluk Dortluoğlu. BİM'in CFO'su Dortluoğlu, Bloomberg yayınında flaş açıklamalarda bulunarak 2019 yılında toplanan poşet vergisinin yüzde 30'unun BİM tarafından ödendiğini söyledi. Bu da yaklaşık 66 milyon TL'ye tekabül ediyor.

 Yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerini sürdüren BİM'in yıllık cirosuna bakıldığı zaman bu ödeme az gözükebilir. Ancak Migros, Carrefour, A101 ve ŞOK gibi marketlerle rekabet halinde olduğu göz önüne alınırsa yadsınamaz. Öte taraftan BİM'in ödediği 66 milyon TL'lik poşet vergisi, sektörde 10-15 mağazaya sahip bir market zincirinin yıllık cirosuna neredeyse eşit. 

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER