Wish, Türkiye’ye ConnectProf ile Entegre Oldu!

Wish, Türkiye’ye ConnectProf ile Entegre Oldu!

Bu haber 10549 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Satıcılar ve alıcılar arasındaki işlemleri kolaylaştıran yeni nesil mobil e-ticaret sitesi Wish, üst düzey yerli ve yabancı pazaryerlerine entegrasyon sağlayan ConnectProf platformu ile yaptığı anlaşmayla, Türkiye’deki firmaların Çin dâhil 100’den fazla ülkeye satış yapabilmelerine olanak sağlayacak. Yapay zekâ ile geliştirilen, bir arama çubuğu formatına güvenmek yerine her müşteri için alışverişi görsel olarak kişiselleştiren tarama teknolojilerini kullanan Wish, müşteri ve ürün verilerini kullanan bu benzersiz algoritması ile Türk firmalarının ürünlerini, müşteriler arama yapmadığında dahi onları satın alma olasılığı en yüksek olan kişilere gösterecek.

Amerika’da 2010 yılında kurulan ve son üç yılda dünyanın en çok indirilen küresel mobil e-ticaret uygulaması olan Wish.com, Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısı T-Soft’un kardeş markası ConnectProf ile entegre oldu. Wish.com, sadece ConnectProf ile yaptığı iş birliğiyle tek bir entegrasyon sayesinde firmalara satış yapmak istediği her ülke ve bölge için yeni bir hesap oluşturmaya gerek olmadan 100’den fazla ülkede satış yapma imkânı sağlayacak. 

Dünya çapında aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı ve günde 1,8 milyon ürün satışı ile firmalara kazançlı bir alışveriş vadeden Wish.com’da ürünlerini satmak isteyen firmaların tek yapması gereken Wish’e ücretsiz kayıt yaptırmak. Firmalara büyük bir küresel izleyiciye anında erişim sağlayan Wish, başka bir e-ticaret pazar yerinde bulunmayan; firmaya özel hesap yöneticisi, kişiye özel gösterimler ve akışlar ile ürünlerin ilgili kullanıcılara sunulması, özel teslimat ve iade programları, sınır ötesi lojistik hizmetleri, hızlı gönderim ve çok hızlı ödeme, reklam ve tanıtım desteği, ürünleri öne çıkarmak için pazarlama uygulamaları gibi fırsatlar sunacak. ConnectProf e-translate entegrasyonu ile sitesini Türkçe oluşturmuş olan kullanıcılar, Wish.com pazaryerindeki işlemlerinin çevirisini istedikleri dile anlık yapabilecekler. Bu sayede Türk üreticiler ve Kobi’ler başta olmak üzere tüm yerel pazar kullanıcıları e-ihracat’a daha hızlı ve kolay adapte olacaklar.

“Wish algoritması ile ürünlerinizi onları satın alması en olası kişilere gösterin”

Wish’deki satış başarısının en büyük etkeninin algoritma olduğunu belirten Wish.com Türkiye Ülke Hesap Yöneticisi Damla Kaçar, “Wish üzerinde çalışan bu özel algoritma sayesinde başarı, tüketicinin ürüne dair arama yapması üzerine kurulu değil. Ürünler kişilerin özelliklerine göre satın alma potansiyeli en yüksek olan kişilere gösteriliyor. Sadece bu algoritmaya dayalı satış başarısı, toplam satışların yüzde 70’inden fazlasını oluşturmaktadır.” dedi. 

Firmalar satış yapmak istenilen her ülke ve bölge için yeni bir hesap oluşturmadan, tüm ülkelere satış yapmak için tek bir liste ile ilerlerken, Wish otomatik dil çeviri ise firmalara kolaylık sağlayacak.

Türkiye’deki firmaların çok kısa sürede yurtdışında satışa başlaması için sınır ötesi lojistik hizmetleri ve firmalara özel hesap yöneticisi gibi ayrıcalıklar sunan Wish.com, ayrıca reklam ve tanıtım destekleri, ürünleri öne çıkarmak için pazarlama uygulamaları ve satışlarını daha da artırmak için geliştirdiği marka programları sayesinde, firmaları sürekli olarak destekleyecek. 

“Wish & ConnectProf iş birliği, Türkiye e-ihracatının büyümesi için kapıları açacak”

Ticaret Bakanlığı verilerine göre; 2019 yılı Türkiye e-ticaretinin sadece yüzde 9’una karşılık gelen 2.16 milyar dolar, yurt dışı kaynaklı. 2018-2023 yılları arasında ise e-ticaretin yüzde 20 büyümesi öngörülüyor. Pandemi ile hızlı bir büyüme gösteren e-ticaret alanın en büyük oyuncularından biri olan Wish.com Türkiye’de ConnectProf ile Türk e-ihracatını artırmada da rol oynayacak. 

“Wish.com’dan Başlangıç Kampanyası”

Cep telefonları üzerinden eğlenceli alışveriş deneyimi sunan Wish.com, ConnectProf üzerinden kaydolan firmalara benzersiz avantajlar da sağlayacak. Lansman süresince Wish’te satış yapmak isteyen firmalar, mağazalarının açılmasını izleyen ilk 3 ay içinde yapacakları satışlardan, piyasanın en düşük oranlarından birini, sadece %5 komisyon ödeyecek. Firmalar sadece Wish.com’a üye olarak ürünlerini tek panelden dünyaya sunacak. 

“Türkiye e-ticaret pazarında yeni bir dönemin başlıyor”

Wish.com ile Türkiye’de ilk iş birlirliği sözleşmesini imzalayan firma olmalarından duydukları memnuniyeti belirten ConnectProf Satış Müdürü Taner Kayman, “Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısı T-Soft’u da bünyesinde bulunduran Tekrom’un entegrasyon platformu ConnectProf ile üst düzey yerli ve yabancı pazaryerlerine entegrasyon sağlıyoruz. Dünya markası Wish’in de Türkiye’de ConnectProf’u tercih etmiş olmasından dolayı çok mutluyuz ve bu iş birliğine son derece önem veriyoruz. Sadece ConnectProf aracılığıyla Wish.com’a kaydolan Türk firmalara alan açıyoruz ve müşterilerimize birçok avantaj ile çok sayıda ülkede satış yapma fırsatı sağlıyoruz. Türkiye’de hali hazırdaki rekabetçi kur politikası da Wish.com’da hesap açan firmalara yurtdışında rekabetçi olabilmeleri için büyük fırsatlar sunuyor. Türk lirası ile maliyetlendirilen ürünler, sınır ötesinde dövizle ve yüksek  kârlarla satılabilecek” dedi.   

Taner Kayman “ConnectProf bilinen tüm yerli ve yabancı pazaryerlerine entegrasyon sağlarken, firmaların sanal dünyada daha da görünür olabilmeleri için firmaları çeşitli pazarlama uygulamalarına, tedarikçi sitelerine ve karşılaştırma sitelerine de bağlıyor. Tek noktadan çok kısa sürede çok sayıda pazaryerinde mağaza açılmasını sağlayan ConnectProf, ürün ve fiyat değişikliklerini anında firmaya aktarılması, pazaryerinin belirlediği kurallar dahilinde veri alışverişi gibi sayısız kolaylık sunarken, Wish ile yaptığı anlaşma ile firmalara Wish.com’da çok avantajlı satış yapma imkanını da sunuyor olacak” derken, Wish.com aracılığıyla Türkiye e-ticaret pazarında yeni bir dönemin başladığını, çok yoğun bir çalışma ve çok iyi ticari şartlarla müşterilerini yurtdışına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 

“Wish.com’un yeni dönem stratejisinde Türkiye’nin özel bir yeri var”

Wish.com Türkiye Ülke Hesap Yöneticisi Damla Kaçar, Wish.com’un yeni dönem stratejisinde Türkiye’nin özel bir yeri olduğunu belirterek; “Wish.com olarak, Türkiye’de üretilen ürünleri yurtdışına taşıyarak, pazarı geliştirmeyi ve müşterilere sunulan ürünlerde çeşitlilik yaratmak istiyoruz. Özellikle ilk mağaza açacak firmalara önemli avantajlar sağlayacağız. Ayrıca sınırlı bir süre için, ConnectProf gibi güvenilir bir ortak aracılığıyla katılan yeni firmalara özel fırsatlar sunacağız” dedi. 

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER