Bizim Mutfak’tan Türkiye’de Yine Bir İlk!

Bizim Mutfak’tan Türkiye’de Yine Bir İlk!

Bu haber 19327 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Türk damak zevkine inovatif lezzetlerle hitap eden Bizim Mutfak bir ilke daha imza attı. Lezzetten ödün vermeden ‘Besleyici, Pratik Mutfak’ vizyonuyla yola çıkan Bizim Mutfak, %25 Az Tuzlu Et  Bulyon ve %25 Az Tuzlu Tavuk Bulyon çeşitlerini tüketicinin beğenisine sundu.

Fazla tuz kullanımının, kan basıncını arttırarak kalp hastalığı riskini yükselttiği ve bunun da dünya çapında en önemli sağlık sorunları nedenleri arasında yer aldığı biliniyor. Tuz kullanımının dünyada artan bir eğilim olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanlığı’nın Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle yapılan Türkiye Hanehalkı Sağlık Araştırması, ülkemizde günlük kişi başı yaklaşık tuz tüketiminin  10 gram olduğunu gösteriyor. Bu değer Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği günlük tüketim miktarının iki katına işaret ediyor. 

Ipsos Türkiye ile 3.500 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen Mutfak Kullanım Alışkanlıkları Araştırması’na göre pilav yapan tüketicilerin %50’si ve çorba yapan tüketicilerin ise %23’ü hazır et ve tavuk suyu bulyonları kullanmayı tercih ediyor. 

Yine yapılan tüketici araştırmalarına göre tüketicilerin yemeklerinde daha az tuz kullanırken alışkın oldukları lezzeti de korumak istediklerini ortaya çıkarıyor. Ajinomoto dünya çapında 1700 kişilik güçlü Ar-Ge kadrosuyla bu verilerden yola çıkarak lezzeti ön planda tutan, yenilikçi ürünler sunuyor. 

Tuz kullanımının azaltılmasını destekleyen bulyonlar

Bizim Mutfak, bu ürünlerin en yenisi olan %25 Az Tuzlu Et Bulyon ve %25 Az Tuzlu Tavuk Bulyon çeşitlerini geliştirdi. Sevilen bulyon lezzeti “Daha az tuz, bol lezzet” sloganıyla mutfaklara taşınırken, yeni bulyonlar daha az tuz oranıyla yemeğin lezzetinden ödün vermek istemeyenlerin tercihi olacak. 

Yemeklerin lezzet sırrı bulyon bir çok kişinin alış veriş listesinin başını çekiyor. Bizim Mutfak’ın yenilikçi ürünleri %25 Az Tuzlu Tavuk ve Et Bulyon çeşitleri ile çorba, pilav ve tüm tencere yemeklerinde tuz, baharat, et ya da tavuk suyu koymaya gerek kalmadan her seferinde aynı lezzet daha az tuz miktarıyla yakalanabilecek. 

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER