Ne Yıldı O 2020…

Ne Yıldı O 2020…

Bu haber 25961 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

İmer Özer “PLAT DERNEĞİ BAŞKANI           

Hayat ne ile başlar?

Kimse doğduğu anı hatırlamaz. Hikâyeleri dinler. Boyun buydu, kilon buydu Şöyle tatlıydın böyle huysuzdun Filan.

O yüzden hayat hikâyeyle başlar

Bizde ekonomik hayatın bir temsilcisi olarak, 2020’de yaşanan hikâyeleri gelecek yıllara bırakmak adına bir Almanak yaptık.

“Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık” sözü 2020 için “Bu 2020’yiacısıyla bıraktık” olarak tarihe geçti desem yanlış olmaz.

Dernek olarak her sene bir araya gelip pipetlerin, kitapların havada uçtuğu, Özgür Demirtaş hocanın gür sesiyle çınlayan ünlü zirvelerimizin altıncısını 2020’de ya-pa-ma-dık.

Yapılamayan 2020 PLAT ZİRVESİ’nin yeri doldurulamaz. Ama 2020’de olanlarla ilgili tarihe kayıt düşmek için PLAT 2020 ALMANAK’ı hazırladık. Sanayi ve Ticaretle ilgili farklı sektörlerden temsilcilerin görüşlerini de paylaştıkları PLAT 2020 ALMANAK, önemli bir belge olacak.

Beğenerek okuyacağınızı ve gelecek nesiller için saklamak isteyeceğinizi ümit ediyorum. 

Çok şey öğretti bize geçen yıl 2020yılı başlarken benim mesajım şuydu;

“2020 iki tane 20’nin yan yana gelmesinden oluşuyor. 20’si yanında olan ona sahip çıksın, olmayanlar 20'sini bulsun ümidiyle” yazmıştım.

Ama “Kul kurar kader güler” derler. Bırakın bulmayı, kimseyi göremediğimiz bir yılı geride bıraktık. Herkes yanındaki 20’sine sahip çıkmaya çalıştı.

Ama 2020’den birçok öğretiyle de çıktık. En başta kendi kendimize yetmeyi öğrendik.

“Kendi odununu kesen iki kere ısınırmış” diyen atalarımızı çok daha iyi anlar olduk.

Kendi kendine yeten ülke olmanın ne kadar önemli olduğunu anladık. Kolonyanın neden ezelden beri eve gelen misafire ilk verilen ikram olduğunu, otobüslerde muavinlerin neden yolculara ilk iş kolonya tuttuklarını, çamaşır suyunun dezenfektan gücünün ne olduğunu çok iyi anladık. 

Hepimiz fırıncı, kuaför olduk. Kendi kendimize yetmek adına ne varsa yapmaya çalıştık. Tarihte satılmadığı kadar ekmek mayası satıldı. Yetmedi ne oldu. Vestel maya buzdolabını çıkardı.

Birçok marka ve birçok sanayici için 3 yılda gerçekleşmeyecek birçok olay 3 ayda gerçekleşti. 

Defterin sağ tarafına geçince mutlu olan neslin bir temsilcisi olarak, 2 gün okul 5 gün tatil olsa diye dua eden bizim neslin duası çocuklarımıza nasip oldu.

Sağlık Bakanı’nın popülerliği Tarkan’ı geçti.

Dünya genelinde rafları yoka düşmeyen ikinci ülke olduk. Market çalışanları da en az sağlık çalışanları kadar takdiri hak etti. 

Herkesin “evde kal” diye çağrı yaptığı bir dönemde, dernek üyesi birçok firma adı bizlerin de “ne olur işe gel” diye çağrı yaptığımız bir dönem oldu. Bu vesileyle perakende sürecinin aksamaması için emek veren bütün emekçilere de büyük teşekkür borçluyuz.

Maça gidemedik. Sarılmak ne büyük bir ilaçmış, daha iyi hissettik. “Gel dışarıda bir kahve içelim” demenin ne kadar büyük bir lüks olduğunu ve benzerleri oldu. Anladık da anladık.

Ama bezdik.

Gördük ki, başımıza gelenden çok başımızda olanların ne olduğu çok daha önemli.

Fırsatlar hazır olana görünürmüş. Örneği görülmemiş sıkıntılı bir süreçten çıkmaya çalışıyoruz. Kendimizi, şikâyet konularına karşı en hazır hale getirmek için dönüşümlere direnmek değil, destek vermek gereken bir yıla girdik. 

Birçok trend yazarı ve düşünür, teknolojiye yatırımdan bahsediyor. Yanlış da söylemiyorlar. İnsana yatırımın ise en önemli yatırım olduğunu herkesin daha iyi anladığını düşünüyorum.

Girişimci olmak ile her işe kalkışmak arasındaki farkı anlamamız için de çok kötü örnekler gördük. Talep patladığı için hiç ihtisası olmamasına rağmen maske, dezenfektan üretmeye kalkan birçok firma, hem sektöre hem de insanımıza zarar verdi. 

Bildik bilmedik işlere kalkışmayacağımız, ama hep girişimci olacağımız bir 2021 yılını kucaklamışızdır diye umut vermek istiyorum.

Oyunu değiştiren şirketler değil oyunu baştan kuran şirketler olmamızı ümit ediyorum. Unutmamak gerek; kazanmak başkalarının önüne geçmek değil, hepimizin bulunduğu noktadan ileri gitmesidir.

Naçizane, herkesin umduğunu bulduğu bir yıl olsun

M. İmer Özer Kimdir?

İlkokul, ortaokul ve liseyi Kocaeli’de bitiren M. İmer Özer, Bakü Devlet Üniversitesi Rusça Kimya bölümünden mezun oldu ve Bilgi Üniversitesi Marka Okulu Yüksek Lisans Programını tamamladı. Kariyerine 2003 yılında Ürün Sorumlusu olarak Koruma Temizlik A.Ş’de başladı. 2006-2009 yılları arasında aynı şirketin Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini üstlendi. 2009 yılından bu yana alanında sektörün en büyükleri arasında yer alan Koruma Temizlik A.Ş’ de 3 fabrikadan sorumlu Genel Müdür olarak görev yapıyor. 2014 yılından bu yana PLAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Özer, GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve İKMİB Yönetim Kurulu Üyeliği ve İKMİB Başkan Yardımcılığı görevlerini de sürdürüyor.

PL 2020 ALMANAK

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER