Üretimde Büyük Atılım Gerçekleştirdik.

Üretimde Büyük Atılım Gerçekleştirdik.

Bu haber 21542 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Islak mendile olan yoğun ilgi nedeniyle talebi karşılamak için yurt içi ve yurt dışından makineler satın alarak kapasitelerini yüzde 30-35 oranında arttırdıklarını söyleyen Sapro Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Zincirkıran, “2020 yılını önümüzdeki yıllarda da etkisini hissettirecek kritik bir sene olarak anacağız” 

Ceyhun Zincirkıran Sapro Yönetim Kurulu Başkanı

2020 genel olarak nasıl geçti?

2020 yılında kimi sektörler büyük sekteye uğradı, kimilerinde de büyük atılımlar yaşandı. 2020 yılını önümüzdeki yıllarda da etkisini hissettirecek kritik bir sene olarak anacağız.

Hedefleriniz nelerdir? Hedeflerinize pandeminin etkisi oldumu?

Yılsonuna geldiğimizde 2020 yılı başındaki büyüme hedeflerimizin tamamını artırdık. Yaklaşık yüzde 75’i ihracat kaynaklı olan 2020 ciromuzda 2019 yılına oranla yüzde 70 artış sağladık. 

Pandeminin sektörümüze etkisi çok büyük oldu. Islak mendile olan yoğun ilgi nedeniyle üretimimizde büyük atılım gerçekleştirdik ve üretime hiç ara vermedik. Mart ayından bu yana taleplerde yüzde 50’lik artış yaşadık. Yeni müşteriler kazandık. Yoğun talebi karşılamak için kapasitemizi yüzde 30-35 arttıracak şekilde yurt içi ve yurt dışından makineler satın alarak yatırımlar gerçekleştirdik.

Tedarik Süreçleriniz etkilendi mi?

Pandemi hızlı başladığı ve hijyen ürünlerine çok çabuk erişim ihtiyacı doğurduğundan başlarda hammadde sıkıntısı ortaya çıksa da biz böyle bir sıkıntı yaşamadık. Bunun sebebi sadece ıslak mendil değil, Tetra fabrikamızda koli ve teşhir üretimini, Multipak fabrikamızda plastik üretimini ve Lotus Teknik fabrikasında da ıslak mendilin hammaddesi olan nonwoven kumaş üretimi yaparak dikey entegrasyon sağlamamızdır. Global ölçekte ise ABD pazarı Çin’den ürün tedarikinde büyük bir sıkıntı yaşadı. Buradaki açığı biz kapattık. ABD, Çin yerine bizden ürün tedarik etmeye başladı.

2021 yılı hedeflerinizden bahseder misiniz?

2020 yılında yakaladığımız ivmeyi 2021’de de sürdürmeyi ve bir önceki seneye oranla yüzde 75 büyümeyi hedefliyoruz. 2021 yılı için 30 milyon Euro değerinde yatırım bütçesi ayırdık ve bu bütçenin büyük bir kısmını ihracat yatırımlarımız ve çevre dostu ıslak mendil üretimi için öngörüyoruz. Biyolojik olarak doğada çözümlenebilen ıslak mendil üretimi için düğmeye bastık. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 21 milyon Euro değerinde kredi aldık. Bu yatırımla hem istihdam hem de ihracatta büyük bir atılım hedefliyoruz. 2021 yılında da Orta ve Güney Afrika pazarına açılmayı planlıyoruz. Bulgaristan’da açtığımız fabrikamızı bu sene tam kapasite faaliyete geçireceğiz.

Ceyhun Zincirkıran Kimdir?

1959 yılında Ankara’da doğdu. Lise öğrenimini Saint-Michel Fransız Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi’nden mezun olan Zicirkıran, ardından Marymount College of Virginia’da MBA yaptı. Çalışma hayatına Erpeks Dış Ticaret A.Ş’de başladı. 1988 yılından bu yana Tetra A.Ş, Sapro A.Ş, Multipak A.Ş ve Lotus A.Ş. şirketlerinde Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. 

PL 2020 ALMANAK

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER