AYIN DOSYASI “Private  Label Üreticileri” Burçak Karakoç “Alpla Plastik Türkiye Satış ve İş Geliştirme Direktörü”

AYIN DOSYASI “Private Label Üreticileri” Burçak Karakoç “Alpla Plastik Türkiye Satış ve İş Geliştirme Direktörü”

Bu haber 20409 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Hızlı tüketim pazarına hizmet veren şirketler pandeminin etkisini de oldukça hızlı yaşadılar. Talep azalışına bağlı olarak çoğu sektör olumsuz talep şoku yaşarken bazı sektörler de pozitif talep şokları yaşadılar. Alpla Plastik Türkiye Satış ve İş Geliştirme Direktörü Burçak Karakoç, düşen talep şokunu giderebilmek için farklı ürün kalemlerine yönelirken artan talepler için ise kapasite artırımına gittiklerini ifade ediyor.

2020 Genel Olarak Nasıl Geçti?

2020 Birçoğumuzun sadece sözlüklerden bildiği pandemi gerçeği ile tanıştığı, büyük acıların yaşandığı ve dünya düzeninin sil baştan değiştiği bir yıl oldu. Yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeler ülke konjonktürünü farklı yönlerden etkilerken buna salgın gerçeği de eklenince piyasalar zor zamanlardan geçti. Kurlarda yaşanan dalgalanmalar, PE ve PP hammaddelerinin üçüncü çeyreğe kadar düşüşünün ardından tekrar yükseliş trendine girmesi, stabil olmayan pazar şartlarına tabi oldu. Alpla Plastik Türkiye ekibi olarak müşterilerimize en iyikalite ve hizmeti sunabilmek için var gücümüzle çalıştık. 

2020 yılı başında hedefleriniz nelerdi; gerçekleşen ne oldu?

Sert plastik pazarı 2020 yılında artan ve azalan şok taleplere karşı karşıya kaldı. Ağırlıkla hizmet ettiğimiz hijyen, kişisel bakım ve gıda hızlı tüketim müşterilerimizde artan talebi karşılamak için üretime aralıksız devam ettik. Yıllık iş hacmimizi yüzde 6 arttırarak yeni teknoloji makine yatırımlarını hayata geçirdik. Uzun soluklu çalıştığımız projelerde başarıya ulaşarak yeni sektörlere giriş yaptık, alanında yetkin çalışma arkadaşlarını bünyemize katarak istihdam yarattık.

Pandeminin sektörünüze ve şirketinize etkileri ne oldu?

Hızlı tüketim ürünleri pazarına hizmet verdiğimiz için pandeminin etkisini çok hızlı yaşayan firma olduğumuzu söyleyebiliriz. Müşterilerimizdeki talep artış ve azalışları üretimlerimizi direkt etkiliyor. Pandemi ile birlikte çoğu sektör olumsuz talep şoku yaşarken, bazı sektörler de pozitif talep şokları yaşadı. Şunu net söyleyebiliriz k; pandemi sürecinde ithalat yapamayan ya da çok kısıtlı yapabilen müşterilerimizde ciddi miktar düşüşleri gözlemledik. Düşen talep şokunu giderebilmek için farklı ürün kalemlerine yöneldik. Diğer taraftan iç pazarda artan talep şokunu yaşayan müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için kapasite artırımına ve yeni ürün gamlarına yönelen müşterilerimize hızlı ve rekabetçi çözümler sunduk.

2021 yılı için hedefleriniz nelerdir?

Teknoloji yatırımlarımıza yenilerini ekleyip üretim proseslerimizi bir üst seviyeye taşıyarak 2020 yılında yakaladığımız büyüme ivmesini 2021 yılında da devam ettirmeyi hedefliyoruz. İhracata yönelik çalışma planlarımızı şimdiden oluşturduk.

Burçak Karakoç Kimdir?

1978 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden 2001 yılında derece ile mezun olan Karakoç, Toronto Üniversitesi’nde başladığı İşletme mastırını 2005 yılında (MBA) tamamladı. Çalışma hayatında çeşitli yabancı firmalarda görev aldıktan sonra 2005 yılında Türk Henkel firmasında Satın Alma Grup Müdürlüğü görevine getirildi. Firma içerisinde çeşitli bölgesel ve global roller üstlenerek önemli başarılara imza attı. Burçak Karakoç, 2015 yılından bu yana ALPLA Plastik firmasında Satış ve İş Geliştirme Direktörlüğü görevini yürütüyor.

PL 2020 ALMANAK

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER