AYIN DOSYASI “Private Label Üreticileri” İzzet Kohen “Eurotab Avrasya Genel Müdürü”

AYIN DOSYASI “Private Label Üreticileri” İzzet Kohen “Eurotab Avrasya Genel Müdürü”

Bu haber 13041 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Eurotab Avrasya Genel Müdürü İzzet Kohen, pandemi sürecinde yaşanan ekonomik daralmanın ilgisini daha ekonomik olan PL ürünlere yönelttiğini ifade ediyor. Kohen, 2020 yılında hedeflerinin ötesinde bir talep oluştuğunu ve 2021 yılında kapasitelerini artırmaya yönelik yatırım kararı aldıklarını söylüyor.

2020 yılı başında hedefleriniz nasıldı?

Verimli geçen 2019 yılının ardından 2020 hedefimizi “sektördeki konumumuzu konsolide ederken müşterilerimizin organik büyümesine en iyi şekilde eşlik etmek” şeklinde belirlemiştik. Pandemi süreci başlangıcı olan Mart-Nisan aylarında tüketiciler ihtiyaçlarının üstünde satın alma refleksiyle hareket ettiler. Bu nedenle hedeflerin temel ötesinde bir talep oluştu. Ancak sonrasındaki süreçte stokların da etkisiyle talep normal seviyelere geriledi ve yıl boyunca bu çizgiyi sürdürdü.

Pandemi, kur ve faizlerdeki artışların tedarik süreçlerinize etkisinden bahseder misiniz?

Döviz kurlarında yaşanan artışlar, dövize çok yüksek oranda bağımlı olan hammadde ve ambalaj maliyetlerimize doğal olarak yansıdı. Bu süreçte müşterilerimizle çok sıkı bir işbirliği içinde fiyat artışlarını en düşük seviyelerde tutmaya gayret ettik. Tedarik süreçlerimiz de termin süreleri ve nakliye maliyetleri açılarından doğal olarak etkilendi.

PL ürünlerine olan talebe nasıl yansıdı bu süreç?

Daha önceki kriz dönemlerinde de olduğu gibi 2020 ortasından itibaren yaşanan ekonomik daralma, tüketicilerin ilgisini daha ekonomik olan PL ürünlerine yöneltti. Bu süreçte, endüstriyel kapabilitemizi 5S,6 Sigma, Lean Management gibi yöntemlerle geliştirerek prodüktivitemizi ve dolayısıyla maliyetlerimizi optimum seviyelere getirmeye gayret ettik ve bu avantajları satış fiyatlarımıza yansıttık. 

Ürettiğimiz PL bulaşık makinesi deterjan tabletlerinin alternatifi olan ulusal marka ürünlerin tamamı ithal edildiğinden, PL ürünlerin döviz artışlarından göreceli olarak daha az etkilendiğini söyleyebiliriz.

2021 yılı için planlarınız nelerdir?

Tüketicilerin PL ürünlerimize teveccühü neticesinde şirketimiz öngördüğü ek ihtiyacı karşılamak üzere, 2021’in ilk yarısında kapasitemizi yüzde 30 oranında arttırmaya yönelik yeni yatırım kararı almıştır. 

PL 2020 ALMANAK

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER