AYIN DOSYASI “Private Label Üreticiler” Enes Örer “Oğuz Gıda CEO’SU”

AYIN DOSYASI “Private Label Üreticiler” Enes Örer “Oğuz Gıda CEO’SU”

Bu haber 13174 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Olağanüstü durumlarda yaşanan kur ve faiz dalgalanmaları pandemi döneminde de yaşandı. Bu durumun tüketiciye en önemli yansıması ise alım gücü kaybı oldu. Alım gücünün düştüğü ekonomik ortamlarda PL ürünlerine talebin arttığını ve önemli bir büyüme yaşandığını belirten Oğuz Gıda CEO’su Enes Örer,”2020 yılı bunun ciddi örneğini yaşadığımız yıl oldu” diyor.

Oğuz Gıda için 2020 yılı nasıl geçti?

2020 yılı çok zor geçen bir yıl oldu. Şirketimiz bünyesindeki tüm çalışanlarımızın sağlığını korumak için azami önlemler aldık ve 2020 yılını üretimimizi hiç kesmeden büyüme ile kapattık. Planlanan tüm yatırımlarımızı tamamlayarak hayata geçirdik. 2019 yılında 97 ülkeye aktif süreklilik arz eden satışlarımızı 103 ülkeye çıkardık. 

Pandemi PL ürünlerine talebi nasıl etkiledi?

1997 yılından bu yana ulusal çapta tüm müşterilerimizle ticari iş ortağı felsefesi ile çalışıyor ve onların kendi öz markalarının (PL) üretimini gerçekleştiriyoruz. Pandemide olduğu gibi uluslararası tüm krizlerde kur ve faizlerde ciddi dalgalanmalar olur ve bu durum en son tüketicide alım gücü kaybını ortaya çıkarır. Alım gücünün düştüğü ekonomik ortamlarda ise PL ürünlerine talep artar ve bu noktada ciddi bir büyüme yaşanır. 2020 yılı bunun ciddi örneğini yaşadığımız bir yıl oldu ve bu artış PL ürünlerinde satışları adeta patlattı.

Pandeminin tedarik süreçlerinize etkisinden bahseder misiniz?

Büyük krizlerde öncelikle hammadde sıkıntısı, insan kaynağı devamlılığı ve lojistik operasyonlardaki aksamalar baş gösterir. Bu noktada şirketinizin büyüklüğü, geçmişi ve hareket kabiliyeti belirleyici olur. Oğuz Gıda olarak tecrübemiz ve iş ilişkilerimiz nedeniyle yıllardır çok büyük montanlarda üretim alımları yönetiyoruz. Buna bağlı olarak hammadde noktasında tedarikli yakalanarak gevşemelerde sadece ihtiyaç tamamlamaya gittik. 

Üretimde son teknoloji ekipmanlarla çalışmamız optimum insan kaynağını en verimli şekilde kullanmamızı sağlıyor. Bu sayede üretimimiz hız kesmeden devam etti. Bir lojistik firmasının holding iştiraklerimiz arasında yer alması da büyük avantaj oldu.

2021 yılı için hedefleriniz nelerdir?

İhracat birinci önceliğimiz. Ülkemizde ürünlerimize ciddi bir ilgi var ve yaptığımız işler beğeni ile karşılanıyor. Aktif olarak ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısını 103’den 150’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece markalarımız ve lezzetlerimizin dünya geneline daha fazla yayılmasını ve ülke ekonomimize katkı sağlamayı arzuluyoruz.

Enes Örer Kimdir?

1983 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamladı. SAU Fizik Bölümü’nden mezun oldu. Çalışma hayatına perakendede başlayarak satış operasyonlarının tüm kademelerinde görev aldı. Satın alma görevlerini de deneyimleyerek kendisini geliştirdi. Daha sonra üretim ile tanışarak gıda sektöründe sırası ile Fabrika Müdürlüğü ve Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. Ulusal firmalara satış, satın alma ve kariyer planlama eğitimleri de veren Enes Örer, 2015 yılından bu yana Oğuz Gıda’da CEO olarak görev yapıyor.

PL 2020 ALMANAK

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER