Dardanel Gıda Yunanlı Şirket “Kallimanis”i Satın Aldı.

Dardanel Gıda Yunanlı Şirket “Kallimanis”i Satın Aldı.

Bu haber 12822 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Dardanel Önentaş, Yunanistan'ın dondurulmuş deniz ürünleri alanında önde gelen şirketlerinden G. Kallimanis SA'yı 62,3 milyon euroluk bir bedelle satın aldı. Satın alma tamamlandığında tam kapasite üretime geçeceklerini belirten Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, "Bu birleşme sektörümüz ve Akdeniz'in iki büyük ekonomisi olan Yunanistan ve Türkiye'nin ihracatı içinde önemli bir adim" dedi.

Son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla hızlı büyümesini sürdüren balık uzmanı Dardanel, Yunanistan'da titizlikle sürdürdüğü satın alma sürecinde son asamaya gelindiğini açıkladı. Yunanistan’ın dondurulmuş deniz ürünlerinde pazar lideri G. Kallimanis'in devri için tarafların anlaşmaya imza attığını açıklayan Dardanel, bu dev satın almayla birlikte global bir marka olarak ihracat gücünü daha da artıracak.

62,3 MİLYON EURO’YA SATIN ALDI

1956 yılından bu yana dondurulmuş deniz ürünleri üretim ve satışı konusunda faaliyetlerini sürdüren G. Kallimanis'in satın alınma sureci ile ilgi Dardanel'in KAP'a yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Dondurulmuş deniz ürünleri üretimi ve satışında pazar lideri olan G. Kallimanis SA'nın gayrimenkul, fabrika binaları, arazi, üretim makineleri, ticari markalar, lisanslar ve unvanlar gibi ticari ve sınai varlıklarının, Yunan tasfiye mahkemelerinden alınacak bir karara göre satın alınacaktır" ifadelerine yer verildi.

İlk adım, şirketin yaklaşık 62.3 milyon Euro (646 milyon TL) tutarındaki borçlarının teminatlarıyla birlikte ilgili finans kuruluşlarına toplam 6 milyon TL'lik bir ödeme ile devredilmesini sağlayan alacak devir sözleşmesinin imzalanması olacak. Bunu takiben G. Kallimanis'in ticari ve sınai varlıklarının devri için Yunan mahkemelerine başvuracak ve Yunanistan'daki varlıkları 'Dardanel Greece SA' aracılığıyla Türk şirketi adına işlemler gerçekleştirilecek.

"SATIN ALMA TAMAMLANDIĞINDA TAM KAPASİTE URETIME BASLAYACAĞIZ"

Akdeniz'in iki önemli ekonomisi Türkiye ye Yunanistan’ın dondurulmuş deniz ürünleri pazarında oluşturulacak sinerjinin önemine değinen Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen ise, dondurulmuş deniz ürünlerinin üretimi ve satışı konusunda yarım asra yaklaşan çok önemli bir deneyime sahip. Üretim gücü ye teknolojisinin yanı sıra zengin ürün portföyü ye geniş ihracat ağı potansiyeline sahip bu şirketi bünyemize katacak olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi

Satın alma tamamlanmasının ardından Kallimanis tesislerinin tam kapasite üretime geçeceğini ve bununla birlikte bölgenin istihdamına da önemli bir katkı sağlanacağını vurgulayan Önen, "Dardanel'in bilgi birikimi, üretim ve pazarlamadaki deneyimi komşu marka Kallimanis ile birleşiyor. Bunun her iki şirkete olduğu gibi sektörümüze ve iki ülke ekonomisine de katkısı büyük olacak. Kallimanis Kuzey Avrupa, Akdeniz ve Balkanlar’a önemli bir ihracat potansiyeline sahip. Bu satın alma tamamlandığında üretim kapasitesinin yanı sıra sera ihracat coğrafyasını da büyütmeyi hedefliyoruz" diye vurguladı.

"GLOBAL PAZAR PAYIMIZI ARTIRMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Dardanel'in uzun zamandır yakin coğrafyada büyüme fırsatlarını incelediğini hatırlatan Önen, sözlerini şöyle sürdürdü:"Kendi sektörümüzün en büyük ve itibarı en yüksek markalarıyla görüşme halindeyiz. Kallimanis, global ölçekte büyüme planlarımızın ilk ve önemli adımı. Hep vurguladığımız bir hedefimiz var. Yakın dönemde dünyadaki en büyük su ürünleri üreticisinden biri olmayı planlıyoruz. Global bir Türk firması olarak, ülkemizin ton balığı ve deniz ürünlerindeki deneyimini dünyaya taşımaya, ihracat coğrafyamızın genişlemesiyle birlikte global pazar payımızı artırmaya kararlıyız. .Türkiye'de ürettiğimiz ton balığı ve deniz ürünlerini dünyaya satarak, ülkemizin ekonomisinde ve cari açığın azaltılmasında önemli bir aktör olmaya devam edeceğiz."

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER