Mey|Diageo’dan “320 sürdürülebilirlik projesi”

Mey|Diageo’dan “320 sürdürülebilirlik projesi”

Bu haber 18995 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

İlk Sürdürülebilirlik Performans Raporu’nu yayınlayan Mey|Diageo, Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda, 2017 yılından bu yana 320 sürdürülebilirlik projesini hayata geçirdi.

Ülke ekonomisine, insan kaynağına, teknolojiye, toprağa ve çiftçiye yatırım yapmaya devam ederken, rakamların arkasındaki hikayesini ve gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarını içeren ilk Sürdürülebilirlik Performans Raporu’nu yayınlayan Mey|Diageo; 2017 yılından bu yana 320 sürdürülebilirlik projesini hayata geçirdi. Projeler; sorumlu tüketim ve üretim, insana yakışır ve ekonomik büyüme, sanayi inovasyon ve alt yapı, iklim eylemi ve sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları başta olmak üzere Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gerçekleştirildi.

Mey|Diageo’nun ilk Sürdürülebilirlik Performans Raporu, Küresel Raporlama Standartları (GRI-Global Reporting Initiavite) temel seviye ışığında hazırlandı. Diageo’nun uyguladığı finansal takvimle paralellik gösteren raporda, 1 Temmuz 2019 – 30 Haziran 2020 tarihleri arasındaki Türkiye operasyonlarına yer verildi. Raporda sürdürülebilirlikle ilgili dikkat çeken sonuçlar yer aldı. 

2007 yılına göre toplam CO2 emisyonu %74, bir litre ürün üretebilmek için kullanılan su miktarı %45, toprağa giden atık miktarı ise %99,9 azaltıldı. Geri dönüştürülmüş ambalaj malzemesi miktarı %25,9 artırıldı. 2009 yılına göre ürünlerde kullanılan ambalaj ağırlığı %5,47 azaltıldı. Bugün gelinen noktada geri dönüştürülebilir ambalaj malzemesi kullanım oranı %99,9’a çıkarıldı. Kullanılan kâğıt ve kartonun %100’ü endüstriyel ağaçlardan sağlandı. Merkez ofis dahil olmak üzere 8 ana lokasyon “Toprağa Sıfır Atık” derecesine ulaştı.

“Sorumluluğumuzun farkındayız”

Sürdürülebilirliğin iklim değişikliği sorununa cevap vermenin çok ötesinde; bir büyüme, üretim, tüketim ve risk yönetimi modeli olduğunu ifade eden Mey|Diageo Genel Müdürü Levent Kömür, “Tarıma dayalı endüstrinin bir temsilcisi ve hem çiftçi hem de sanayici olan bir şirket olarak sürdürülebilir ekonomiye inanıyoruz. Bunun tarım, ticaret, istihdam ve kültür alanlarında daha ileri safhalara taşınması için projeler geliştiriyor ve uyguluyoruz. 2017 yılından bu yana, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda 320 sürdürülebilirlik projesini hayata geçirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. İş stratejilerimize ve operasyonel performansımıza entegre ettiğimiz sürdürülebilirlik anlayışıyla, ülkemiz ve gezegenimiz üzerinde yaratacağımız olumlu etkinin her yıl artarak devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Şirketin sürdürülebilirlik çalışmalarına liderlik eden Mey|Diageo Tedarik Zinciri Direktörü Kürşat Apan ise “Sürdürülebilirlik bizim için vazgeçilmez bir konu. Sürdürülebilirliğin şirketimizin stratejilerine ve operasyonel performansımıza daha ileri boyutta entegrasyonu için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Sürdürülebilirlik yaklaşımımızın temelini ‘Tohumdan kadehe kadar sürdürülebilirliğe öncülük etme’ prensibi oluşturuyor. Çalışmalarımız bu prensip etrafında şekilleniyor ve sürdürülebilirlik bütün projelerimizin merkezinde yer alıyor. Projelerimiz, iletişim faaliyetlerimiz, içinde yer aldığımız inisiyatifler, kamu otoriteleri ve müşterilerimizle yürüttüğümüz ilişkilerimizin temelinde geleceğimizi ve gezegenimizi korumak yer alıyor. Sektörümüzde ilk ve öncü çalışmalarla, daha sürdürülebilir bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Sosyal bir kurum” olma hedefi

Kurumsal sosyal sorumluluğunu yerine getirme hedefinin de ötesinde, sorumlu bir sosyal kurum olma hedefiyle çalışan Mey|Diageo; çalışmalarını sorumlu tüketim bilincini yaymak, kapsayıcılığa ve çeşitliliğe dayanan kültürü geliştirmek, operasyonlarını karbonsuzlaştırmak, 2030’a kadar üretim prosesinde kullandığı suyu %30 azaltmak, 2026’ya kadar su kıtlığı olan bölgelerde kullandığından daha fazlasını yerine koymak, değer zincirinde atığı ortadan kaldırmak, daha dürüst ve adil bir dünya için katkıda bulunmak hedefleri doğrultusunda sürdürüyor. Daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünya yaratmaya yardımcı olmak için çalışmalarını Diageo’nun global ölçekte belirlediği 2030 ekosistem hedefleri doğrultusunda sürdüren şirket; 2030 yılına kadar yaşadığı, çalıştığı, kaynaklarını kullandığı ve satış yaptığı her yerde toplum üzerinde olumlu bir etki yaratma hedefiyle çalışmalar yürütüyor.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER