GIDA SEKTÖRÜ

GIDA SEKTÖRÜ

Bu haber 15318 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

83 yıl önce bir İzmir markası olarak yola çıkan Özsüt, pandemi koşullarına rağmen büyümeye ve yeni mağazalar açmaya devam ediyor. Türkiye’nin 45 ilinde yaklaşık 150 şubesi ile hizmet veren marka sektörde bir ilke imza atarak, yeni konsept mağazası Özsüt Select’in ilk şubesini İzmir’in Alsancak semtinde açtı. Açık mutfak tarzında sıra dışı tasarıma sahip olan Select’in bir şubesi için yaklaşık 5 milyon TL yatırım yapan Özsüt, 2022 yıl sonuna kadar büyükşehirlerde olmak üzere 5 Select mağazası daha açmayı hedefliyor…

Türkiye’nin 83 yıllık köklü markası Özsüt, pandemi koşullarına rağmen yeni açtığı mağazalarla büyümeye ve yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Türkiye’de sektörde bir ilke imza atan marka, sıra dışı tasarıma sahip Özsüt Select konseptinin ilk şubesini İzmir’in Alsancak semtinde açtı. Açık mutfak tarzında mimarisi ile üretim aşamalarının canlı olarak izlenebildiği Özsüt Select’in bir şubesi için yaklaşık 5 milyon TL’lik yatırım yapan Özsüt, 2022 yılı sonuna kadar hedeflediği 5 Select şubesini tamamlamayı planlıyor.

Sadece büyükşehirlerde olacak

Select’in İlk şubesini İzmir’in Alsancak semtinde hayata geçiren Özsüt, Select’leri gerek mimari tasarımı gerekse menüsü ile Özsüt’lerden farklı bir konsept ile tasarladı. Aydınlatmasından masa sandalyesine, içeride yer alan hâkim renk tonundan logosuna kadar tamamen farklı olarak projelendirilerek uygulanan Özsüt Select, gerek yatırım maliyeti gerekse canlı üretim konsepti gereği çok fazla şubeleşmeden ilerleyecek. Özsüt olarak farklı bir tasarım ve sıra dışı bir konseptle hizmet vermeyi uzun süredir arzu ettiklerini ancak pandemi sebebi ile bir süre Select projesine ara vermek durumda kaldıklarını ifade eden Özsüt Genel Müdürü Latif Aral, “Pandemi Özsüt Select’in hayata geçişini biraz ertelemiş olsa da çok güvendiğimiz projemizden vazgeçmedik. Misafirlerimizle farklı ve bambaşka bir deneyimle bir arada olmak istedik ve Özsüt Select’i hayata geçirdik. Pasta, çikolata, dondurma ve kruvasan üretimini mağazada gerçekleştirdiğimiz açık mutfak konseptli projemizde, misafirlerimiz mağazada alanında uzman şeflerimizle bir araya gelerek, şeflerle sohbet ediyor ve üretim aşamalarını canlı olarak izleyebiliyor. Bu anlamda misafirlerimizden çok ilgi gördüğünü şimdiden söyleyebiliriz” dedi. Ülkemizdeki pastacılık sektörü için de sıra dışı bir konsept olduğunun altını çizen Aral, “İçinde uzman şefler barındıran çok özel ve maliyetli bir proje olduğu için çok fazla şubeleşmeden, şube sayısını sınırlı tutarak ilerleyeceğiz. Hedefimiz 2022 yıl sonunda öncelikle İstanbul ve Ankara olmak üzere, büyükşehirlerde 4 ya da 5 Select mağazası daha açmak” diye konuştu.

Select menüsü için dünyanın en tanınmış pasta şeflerinden Lübnan asıllı Karim Bourgi ile çalışan Özsüt, bu özel konseptte Özsüt’ün mutfağında yetişen deneyimli Özsüt şeflerine de yer veriyor. Marka, Ar-ge çalışmaları ve workshoplar gibi özel etkinliklerini de Select’lerde yapacak.

Yurtdışında da büyümeyi hedefliyor

1991 yılından bu yana franchise sistemini uygulayan Özsüt, pandemiye rağmen yeni şubeler açarak büyümeye ve hedeflerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Şu an için yurtdışında yalnızca Azerbaycan’da 5 mağaza ile hizmet veren marka, 2022 yılında bu konuda atılım yapmayı hedefliyor. Körfez ülkelerinde birçok aday ile görüşen Özsüt’ün kısa vade hedefleri arasında bu bölgede 15 mağaza açmak varken, daha uzun vadede ise, Avrupa’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Almanya, Avusturya ve Fransa gibi ülkelerde de faaliyet göstermek var. 

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER