Macrocenter’dan Görkemli Mağaza Açılışı.

Macrocenter’dan Görkemli Mağaza Açılışı.

Bu haber 23551 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Macrocenter’ın Antakya mağaza açılışını kutlamak üzere şehir dışından gelen konuklar ve Antakyalı konuklar, calling’in yürütücülüğünde ve Macrocenter’ın ev sahipliğinde iki gün süren özel bir deneyimde buluştular.

Alışverişi bir keşfetme yolculuğuna dönüştüren Macrocenter’ın Antakya ve İskenderun’da yeni açılan iki mağazası için özel konuklar sentez bir yolculuk için bir araya geldiler. 

Global olduğu kadar lokal ürünleri de kentle buluşturmayı hedefleyen Macrocenter, bölgenin sahip olduğu değerleri küresel değerlerle kaynaştırma kapılarını aralayarak yeni deneyimler sunuyor. 

Macrocenter’ın şehre gelişini kutlamak üzere Oğul Türkkan, Billur Saatçi, Nilipek, Berkay Küçükbaşlar, Pınar İshakoğlu, Deniz Dülgeroğlu, Lian Penso, Beril Ateş, Can Sürmen, Damla Kürklü, Dilan Bozyel, Doğukan Orcan, Emir Yargın, Dilara Sakpınar, Yaren Avcı, Murathan Özbek, Eda Kıralı, Hakan Öztaç ve Antakyalı konuklar Elif ve Osman Ovalı, Yasemin Ovalı, Adnan ve Galip Teoman, Sabiha Asfuroğlu, Abud Abdo, Ahsen Ahi, Lale Çavuşoğlu, Deniz Yüksel ve Jülide Konukoğlu, Caner ve Ebru Duruer, Duygu Babat ve Tülin Keşiktaş Macrocenter’ın ev sahipliğinde bir araya geldiler. Konuklara Macrocenter ekibinden; Macrocenter Managing Director’ı Tülye Sekendiz, Macrocenter Ürün ve Satış Geliştirme Grup Müdürü Ayşegül Talu, Tazedirekt, Macroonline & Migros Marka İletişim İş Birimi Lideri Ali Conker, Macrocenter Marka İletişim ve CRM ekibinden Didem Karlıdağ Kara, Ceren Algan, Antakya ve İskenderun Mağaza Müdürleri Veysel Yılmaz ve Esat Bağdatlı eşlik etti. 

Etkinliğin ilk gününde 200 yıllık bir Antakya çiftliği olan Teofarm’da buluşan konuklar, tüm gün süren çiftlik deneyiminin ardından macrolezzetlerden oluşan özel bir akşam yemeğinde bir araya geldiler. Tandırda geleneksel yöntemlerle pişirilmiş bölgeye özel biberli ekmek tadımı ve Macrocenter ürünlerinden kendi seçkileriyle hazırlanan ekmek yapımı ile güne başlayan konuklar, sonrasında meyve bahçesinde bir gezintiye çıkarak portakal, mandalina, limon, pomelo gibi Hatay ve çevresindeki verimli topraklarda bolca yetişen narenciyelerden topladılar.

Gün, konukların Hatay’ın önde gelen kültürel miraslarından biri olan mozaik yapımını deneyimledikleri, bahçeden toplanan bitkilerle kendi özel süslerini hazırladıkları atölyelerle devam etti. Güneşin alçalmasıyla çiftlikteki arazide römorklarla çıkılan turda, kadim tohum karabuğdayın ekildiği topraklarda gün batımına karşı Macrocenter’ın dünya mutfağından lezzetleri ve Hatay’a özgü lezzetler ile tadım yapıldı. 

Havanın kararmasıyla birlikte servi ağaçlarının altında kurulan uzun sofraya oturuldu. Sofraya Macrocenter baş şefi Ayşegül Talu’nun bu akşam için Antakya mutfağından aldığı ilham ile özel olarak hazırladığı menü eşlik etti. Antakya’nın ileri gelenleri ile şehir dışından misafirleri aynı sofrada buluşturan bu özel akşamda, Nilipek ve Berkay Küçükbaşlar’ın canlı performansı eşliğinde Akdeniz sonbaharının keyfine varıldı. 

Ertesi gün Antakya Müze Otel içerisinde Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi’nin gezilmesinin ardından 13 medeniyete ev sahipliği yapmış antik kalıntıların eteğinde caz performansı ile müzisyen Barış Demirel sahne aldı. Bu keyifli performans sonrasında Antakya antik kent merkezinde gastronomi ve kültürel miras turuna çıkıldı. Gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alan Hatay’ın şehre özgü lezzetleri olan humus, muhammara, bakla humus, kebap, süvari kahvesi, haytalı tatlısı, kaytaz böreği, künefe gibi lokal lezzetler tarihi Antakya sokakları turu ile yerlerinde denendi. Hatay’ın ipek dokumaları, buğday sapı örmesi cimemleri, antik camları gibi kültürel mirası incelendi.

Antakya yolculuğunun son durağı ise Macrocenter Antakya mağazası idi. Mağaza müdürü Veysel Yılmaz’ın eşliğinde Macrocenter’ın şehirle buluşturduğu değerlerin anlatımıyla mağaza gezildi. Hatay kömbesi, kabak tatlısı, karabuğday ve Hatay’a özgü buğday sapı örmesi cimem hediyeleri ile misafirler uğurlandı.

Antakya, İskenderun, Mersin mağazaları ile bulunduğu coğrafyanın yerel lezzetlerine ve mirasına eşlik ederek yeni deneyimler sunan Macrocenter, yakında Gaziantep ve Adana’da da kapılarını açacak. 

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER