“Yeni nesil çalışana rehberlik eden başarılı olacak

“Yeni nesil çalışana rehberlik eden başarılı olacak

Bu haber 20360 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Organize perakendenin en büyük çatı örgütü olan Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ile Türkiye’nin önde gelen kişisel temizlik ve bakım şirketlerinden biri olan Evyap’ın iş birliğiyle Haziran ayında hayata geçirilen “Geniş Açı Buluşmaları”nın beşinci ve son buluşması Yönetim Danışmanı ve Yazar Hülya Mutlu’nun katılımı ile gerçekleşti. 

Bugüne kadar 1.000’e yakın sektör temsilcisini dijital ortamda buluşturan organizasyonun son oturumunda Hülya Mutlu, normalleşme sürecinde etkili liderlik tekniklerini Türkiye'nin dört bir yanından katılım gösteren yerel zincir market yöneticileriyle paylaştı. 

Türkiye'nin dört bir yanındaki yerel zincir marketlerinin ve gıda perakendesinin gelişimi için önemli projeleri hayata geçiren TPF, sahip olduğu markalarla ülkemizi 100'den fazla ülkede temsil eden Evyap iş birliğinde imza attığı “Geniş Açı Buluşmaları”nın beşinci ve son buluşmasını düzenledi. Çalışmalarını Türkiye genelinde 5 ve üzeri toplam 5 bin 500 markette ve 100 bini aşkın çalışanla yürüten TPF’nin, Evyap iş birliği ile aylık olarak dijital ortamda organize ettiği "Geniş Açı Buluşmaları" toplantı serisi bugüne kadar Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Aclan Acar, Tüketici Davranışları Uzmanı İhsan Özçıtak, Psikolog, Yazar Prof. Dr. Acar Baltaş, Rodoslu Marketing Solutions'un kurucu ortağı Cem Rodoslu gibi alanında uzman isimleri ağırladı. 

Gıda perakendesinde yaşanması beklenen dönüşüm, küresel akımlar, iş hayatını etkileyen başlıklar ve başarıya giden yolda atılması gereken adımların aktarıldığı buluşmaların son konuğu Yönetim Danışmanı ve Yazar Hülya Mutlu oldu. Haziran ayından günümüze 1.000’e yakın sektör temsilcisini dijital ortamda buluşturan organizasyonda Hülya Mutlu, normalleşme sürecinde etkili ve yeni nesil liderlik teknikleri ile psikolojik sermaye konusunu katılımcılarla paylaştı. Moderatörlüğünü TPF Genel Koordinatörü Tuğba Camuzoğlu gerçekleştirdiği organizasyonun konuşmacıları arasında Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan ve Evyap Türkiye Genel Müdürü Serkan Ödemiş oldu. 

"Birlikte Geleceğe Çok Daha Güçlü Hazırlanıyoruz"

Pandemi koşulları nedeniyle 2020'nin ardından 2021'in de zor bir yıl olduğunu belirten Evyap Türkiye Genel Müdürü Serkan Ödemiş; "Yılı sağlık ve huzurla tamamlamayı diliyorum. Evyap olarak güçlü bir insan kaynağına, teknolojiye, üretim tesisine, kaliteli ürünlere, çok değerli iş ortaklarına sahibiz. Yenilikçi bir vizyon ve iş ortaklarımızla birlikte daha da güçlenerek, tüketicilerimizin keşfedilmemiş ihtiyaçlarını ortaya çıkarıyoruz. Bu yolculukta bizlere değer katan tüm organizasyonları çok kıymetli buluyoruz. Birlikte geleceğe çok daha güçlü hazırlanmak için hayata geçirdiğimiz 'Geniş Açı Buluşmaları'nda değerli akademisyenler, ekonomistler, iletişimciler ve iş insanlarıyla bir araya geldik. Buluşmaların hepimize büyük katkısı olduğunu düşünüyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2022 yılında farklı ortamlarda, yeni vesilelerle bir arada olmaya devam edeceğiz" dedi.

Her gün milyonlarca müşteriye hizmet veren sektör temsilcilerine yeni bir bakış açısı kazandıran Geniş Açı Buluşmaları'nı hayata geçiren Evyap yöneticilerine teşekkür eden Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan, "İki yıldır hayatımızda olan koronavirüs pandemisi, yeni varyantlarla tehdidini sürdürüyor. Bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki süreçte de önlemlerimizi esnetmemeliyiz. Pandemiyle birlikte küresel ölçekteki yüksek enflasyon, tarımsal üretimdeki girdi maliyetleri gıda fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Dünyada son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşan gıda fiyatları, dünya nüfusunun yeni önlemler alması için uyarıyor. Yerel zincirler olarak bizler dün olduğu gibi bugün ve yarın da müşterimizin yanında olacağız" açıklamasını yaptı.

Şirketlerin iş gücüne katılan yeni jenerasyonlarla birlikte yönetim katında "Ne yapmalıyız?", "Hangi tarzda liderlik etmeliyiz?" sorularının giderek arttığına dikkat çeken Hülya Mutlu, "Yeni dönemdeki liderlik yolculuğunda bir yatırım başlığı daha açıldı. O da ‘psikolojik sermayeye yatırım’. Bu alana yapılacak yatırım, yani şirketlerin psikolojik sermayelerini güçlendirmeleri, yeni dünyadaki belirsizliklerle daha kolay yönetilmesini, başa çıkılmasını sağlıyor" dedi.

Konuşmasında çalışanlar arasındaki ve çalışanların çalıştığı kuruma olan bağını kuvvetlendirmek için atılması gereken adımları da paylaşan Mutlu, "Sadece işe odaklanmayın. 15 günde bir ya da ayda bir iş dışı sohbetler düzenleyin. Kurum içerisindeki herkesin birbirini daha iyi tanıması için konsept toplantılar yapın. İnsanların iş dışında paylaşacakları hikayeleri, onları birbirine daha çok bağlayacak. Bu da şirket içerisindeki iletişimi kolaylaştıracak. Atılacak adımlarla kurum içerisindeki eşit ilişki, eşit iletişim kapıları daha hızlı açılacak" açıklamasını yaptı.

Günümüzde hiyerarşinin, buyurgan tarzın bittiğini belirten Hülya Mutlu, yeni neslin bu yaklaşımla yönetilemeyeceğini, kurumların bu tip bir yönetim yaklaşımıyla hedeflerine ulaşamayacağını söyledi. Şirket içerisindeki organizasyon şemalarının ilişkileri kopardığını, başarıya ulaşmayı zorlaştırdığını söyleyen Mutlu şöyle konuştu, "Artık daha yatay, gençlerin kendini daha iyi ifade edebilecekleri, işi geliştirebilecekleri, diledikleri an fikirlerini beyan edecekleri bir ortam yaratılmalı. Günümüz gençlerine yöneticilik değil, rehberlik yapanlar başarıyı kucaklayacak. İnsanların hayatlarında yarattığınız tesir çok önemli. Yeni dönemde kendini başkalarının hayatını değiştirmeye ve geliştirmeye adayanlar, samimi bir şekilde gayret gösterenler başarılı olacak. Bunu başarabilirseniz çalışanlarınızın yüzde 90'ı hatta daha fazlası 'Ondan çok şey öğrendim. Benim tabiri yerindeyse öğretmenimdi, beni o geliştirdi' diyecek. Bugünden bu alanda kendinize yeni hedefler belirleyin. Emin olun atacağınız adımlarla çalışanlarınızı ülkemiz için çok daha etkin, verimli hale getireceksiniz."

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER