Reklamania  DİMES Kapışması Kampanyasıyla  Kristal Elma 2021’de 3 Kategoride 3 Ödüle Uzandı

Reklamania DİMES Kapışması Kampanyasıyla Kristal Elma 2021’de 3 Kategoride 3 Ödüle Uzandı

Bu haber 19497 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Reklamania Creative ve bünyesindeki dijital strateji & iletişim ajansı Cats & Dogs’un, DİMES için 360 derece kurguyla gerçekleştirdiği ve ana odağı TikTok mecrası olan ‘DİMES Kapışması’ kampanyası, Kristal Elma 2021’de 1 kategoride Gümüş Elma, 2 kategoride de Bronz Elma sahibi oldu.

DİMES Kapışması, DİJİTAL, SOSYAL MEDYA VE AKTİVASYON – Topluluk Yönetimi – Ürün kategorisinde Gümüş Elma Kazandı.

MEDYA - Ürün ve Hizmet - Ürün / Hizmet Lansman kategorisinde ise DİMES Kapışması, Bronz Elma’ya uzandı.

DİMES Kapışması kampanyasında bir diğer Bronz Elma da DİJİTAL, SOSYAL MEDYA VE AKTİVASYON / INFLUENCER İLETİŞİMİ / Influencer İletişimi Ürün kategorisinde geldi.

Reklamania Creative ve Cats & Dogs imzalı DİMES Kapışması, TikTok’ta yılın en fazla kişiye erişen kampanyası oldu. DİMES’in yeni nesil Milkshake ve Smoothie ürünleriyle marka bilinirliğini ve tüketicisiyle duygusal bağını arttırmanın yanı sıra kategoride pazar liderliğini pekiştirmeyi hedefleyen kampanya, Z kuşağının reklam bariyerini aşmak için onların hayatlarının içinden öğelerle kurgulandı.

Reklamania Creative ve Cats & Dogs, gençlerin takım tutma ruhunu sosyal medyanın doğasındaki rekabetle harmanlayıp DİMES’in iki ürününü aynı reklamda karşı karşıya getirdi.

DİMES Kapışması kampanyası, eğlencesiyle ortamı sallayan DİMES Milkshake ve yoğun meyvesiyle enerji katan DİMES Smoothie ürünleri arasında dijital rekabet yaratarak bir ilke imza attı. Kampanyada müzik sektörünün yıldız ismi Aleyna Tilki’nin, toplam takipçi sayısı 30 milyona yaklaşan TikTok fenomenleriyle birlikte yer alması da bir diğer ilki oluşturdu.

360 derece kurguyla gerçekleşen ve birçok ‘media first’ uygulamaya da sahne olan kampanya kapsamında başlatılan #dimeskapışması hashtag challenge akımına katılan TikTok kullanıcıları, 16 bine yakın video paylaşım gerçekleştirdi. Böylece #dimeskapışması, tüketicilerin en fazla video çektiği marka akımı oldu.

DİMES Kapışması reklam filmi, TikTok’ta 3 günde 20 milyon izlendi. Tüm kampanya içerikleri 3 ayda 55 milyon organik izlenme, 610 bin yorum, 4 milyon beğeni aldı. 6 günde 18 milyon tekil erişim elde eden #dimeskapışması hashtag’i, TikTok’ta yılın en fazla kişiye erişen akımı oldu. 

Genç hedef kitlede ilk akla gelme 14’ten 69’a, satın alma eğilimi 36’dan 73’e yükseldi. DİMES, Milkshake pazarını yüzde 127 büyüterek yüzde 57 payla, Smoothie pazarını da yüzde 234 büyüterek yüzde 76 payla açık ara lider oldu. DİMES hakkındaki konuşmalar 13 katına çıktı ve bu konuşmalardaki pozitif içerik oranı yüzde 83’e ulaştı.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER