F İstanbul Fuarı Gıda Sektörünün Önde Gelen Firmalarını Buluşturuyor

F İstanbul Fuarı Gıda Sektörünün Önde Gelen Firmalarını Buluşturuyor

Bu haber 34186 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Gıda ve içecek sektörü, 2022 yılının birinci çeyreğinde 6,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektör, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,2 oranında artış gösterdi. Bu kapsamda, Federal Fuar ve Kongre Yönetimi tarafından düzenlenen F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı, 5-7 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Avrupa, BDT, Kuzey Afrika ve Orta Doğu pazarını hedef alan fuar, sektör ilgililerini profesyonel alıcılarla buluşturacak.

F İstanbul Türk Firmaları İçin Önemli Bir İş Hacmi Oluşturacak

22 yıllık fuarcılık tecrübesiyle ulusal ve uluslararası fuar başarılarına imza atan So Fuar Grubu bünyesindeki Federal Fuar ve Kongre Yönetimi tarafından organize edilecek F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı sektöre yeni bir yön verecek. ‘İhracat Platformu’ uygulamasıyla ihracat yapacak katılımcı firmalarına Avrupa, BDT, Kuzey Afrika ve Orta Doğu başta olmak üzere 40 ülkeden 6000’nin üzerinde alıcı arasından ürünlerini talep edenleri fuardan önce görme ve iletişime geçme imkânını sağlayacak.

Türkiye’de, gıda ihracatı her geçen yıl artış gösteriyor. Bu kapsamda, düzenlenen fuar yaratacağı iş hacmi ile büyüyen Türkiye pazarında sektördeki katma değerli ihracat yapan, ilk defa yurt dışına ihracat yapacak, zincir marketler ile buluşmak isteyen tüm üretici ve aracı firmalar için önemli bir kanal oluşturacak. 

F İstanbul Fuarı, Türkiye’de gıda, içecek, şekerleme, gıda katkı maddeleri, gıda işleme ve ambalaj endüstrisi dahil gıda sanayisinin tüm paydaşlarının katılımıyla gerçekleşecek tek organizasyon olma özelliğini taşıyor. Yeni ticari bağlantılar kurmaya hizmet edecek F İstanbul; üretici, ihracatçı, toptancı, dağıtıcı ve zincir marketleri buluşturacak. 

E-Ticaret sitelerinin, zincir marketlerin, gıda ihracatçıları, üreticileri ve distribütörlerinin, toptancıların ve firmaların ziyaret edeceği fuar, gıda sanayinin tüm paydaşlarının katılımına açık olacak. 

300’ün üzerinde katılımcı firmanın ürünlerini sergileyeceği fuarda, sektördeki son teknolojiye sahip ürünler yer alacak. Endonezya, Hindistan, Rusya, Belarus, Özbekistan, İran ve Libya ülke katılımları ile yer alırken, Ukrayna, Mısır, Sudan, Kenya, Azerbaycan, Kazakistan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 40 ülkenin katılım göstereceği fuara, 6 binin üzerinde profesyonel alıcı bekleniyor. 

Gıda Sektörü İhracatın Önemli Bir Kısmını Oluşturuyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, ihracat 2022 yılının ilk çeyreğinde önceki yıla kıyasla yüzde 26 artışla kapandı. 

2022 yılının ilk çeyreğinde ihracatta öne çıkan ürünlerde 0,35 milyar dolar ile un ilk sırada gelirken, fındık içi 0,30 milyar dolar ile ikinci, makarna 0,22 milyar dolar ile üçüncü sırada yer aldı. Bu ürünler ise, toplam ihracatın yüzde 13,7’sini oluşturdu.

Açıklanan veriler, 2022 Mart ayında gerçekleştirilen ihracatta 130,7 milyon dolar ile buğday ununun öne çıkan ürünler arasında yer aldığını ortaya koyuyor. Bu sırayı, 89,2 milyon dolar ile makarna, 86,4 milyon dolar ile de dondurulmuş tavuk eti izliyor. Bu ürünlere baktığımızda, toplam ihracatın yüzde 43’ünü oluşturuyor.

TPF 335 Üyesi İle Gıda Sektörünün Önemli Temsilcilerini Buluşturacak

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), 2006 yılından bu yana, yerel perakendeciliği geliştirmek, güçlendirmek ve rekabet gücünü daha da yukarıya çekmek için Türkiye’nin dört bir yanındaki 14 Perakendeciler Derneği (PERDER), 335 üyesi, 3 bin 882 perakende satış noktasında 70 bine yakın personeliyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda, Türk gıda sektöründeki önemli kişi ve kurumlarını ve dünyanın da önemli üretim ve tüketim pazarlarının karar vericilerini 5-7 Temmuz tarihlerinde bir araya getirecek F İstanbul Fuarı’nda TPF tüm üyeleriyle yer alarak, panel ve sunumlar gerçekleştirecektir.   

Türes Özel Sahnesiyle Show Yapmaya Hazırlanıyor

1.000’i aşkın marka, 12 bine yaklaşan satış noktası, 200 bini aşkın çalışan ve 25 milyar TL’lik ticaret hacmi ile yeme içme sektöründe faaliyet gösteren en etkili STK olan TÜRES (Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği) F İstanbul Fuarı kapsamında 6-7 Temmuz tarihlerinde TÜRES özel sahnesiyle yer alarak farklı ve etkili panel, sunum ve etkinliklerle sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

TOBB izni ile İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek F İstanbul Fuarı; T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Orman ve Tarım Bakanlığı ve KOSGEB tarafından destekleniyor. Aynı zamanda birçok yabancı ülke kurum ve kuruluşları tarafından destek kapsamına alındı.

ETİKETLER :
ELİTE WORLD BANNER EFOR ÇAY EKİCİİİ EKİCİ EKİCİ

ÖNERİLEN HABERLER

BEYMEN BAKERY PLUS BEYMEN CLUB PAYNET 300 X 250 KARE BANNER-1 PAYNET KARE BANNER
DANET BANNER-2 DANET BANNER-1 BEYMEN.COM VİVİDENT SAKIZ 300 X 250 KARE BANNER